Strandvallen A-plan, 2018-09-09 15:00

Mjällby - Tvååkers IF
2 - 1

11-1 för LBK mot Skutskär och LBK BANDY TV

Ljusdals BK ångar på i den Norra Allsvenskan och i lördags blev det seger med 11-1 mot Skutskär i Göransson Arena. Segern grunlades i den första halvleken, då LBK gick från ett 0-1 underläge till att göra åtta mål på en halvtimme. Då var såklart matchen avgjord och resten av matchen blev en ren defilering. Hela LBK spelade som man kan och Skutskär stod inte att känna igen. LBK har börjat serien på bästa möjliga sätt med fyra raka segrar. Fortsatt serieledning. Underbart!

LBK började matchen bra och skapade några chanser. I den femte minuten skapar dock Skutskär en hörna och den smäller så klart Gillberg in i nättaket. 1-0 och det kändes inte bra när vi börjat med att skapa chanserna. LBK lät sig inte nedslås utan fortsatte mata på. Det gav också utdelning och det rejält. På en halvtimme från minut 11 till 41 gjorde Ljusdals BK 8!! raka mål. 1-1 i minut 11 av Kalle på ett jätteskott, på passning av Jonas Pettersson. 1-2 av Tobbe på en soloåkning och vickade bort hela Skutskärsförsvaret i minut 17. Passning av Kalle. 1-3 på straff av Tobbe i minut 26. 1-4 av Kalle igen sedan Gillberg bjudit bort bollen i minut 28. 1-5 av Stavis på en volley i minut 30, efter passning av Jonas Pettersson igen.

1-6 på hörna av Sand i nättaket i minut 32, nytt för i år att man får passningpoäng på hörna och den här smekte Niklas Eriksson in. Passade bra eftersom man tränat hårt på just hörnor under veckan. 1-7 av Rexin som klappar till bollen felvänd från målet, men den går in i minut 37. Passing av Oscar Jonsson. Denna målexplosion avslutades i minut 41 då Jonas Engström fick på en bra träff långt utifrån, som letade sig in till 1-8. Passingen stod Sebben för. En helt fantastisk utdelning, men faktum är att det fanns ytterligare många chanser att måla. LBK hade under den första halvleken en fin rörelse i laget med hög fart, där alla var delaktiga i spelet och ville ha bollen. Då är de här grabbarna svårstoppade och Skutskär hade inget motmedel mot det.

Den andra halvleken blev lite mer avslagen, men vi fick i alla fall se ytterligare tre LBK mål. I minut 48 gör Sand mål på hörna och blir därmed tvåmålsskytt. Han hade en hörna i ribban också. Passingspoäng för Niklas igen. I minut 60 får Stavis på en skaplig träff som sitter uppe i krysset och därmed var det tvåsiffrigt, 1-10. Kevin Brown avslutar målskyttet i minut 61, när han rundar Rehnvall och faställer slutresultatet till 1-11.

LBK ställde upp med ordinarie manskap. Precis som senast mot UNIK.

Så spelade LBK: Målvakt: Jonas Svensson, Högerhalv: Niklas Eriksson. Högerback: Daniel Eriksson, Libero: Mattias Sand, Vänsterback: Jonas Pettersson, Vänsterhalv: Sebastian Jonsson, Mittfält: Oscar Jonsson, Jonas Engström och Daniel Rexin. Forwards: Tobias Björklund och Kalle Mårtensson. Avbytare: Jimmy Svensson (mv), Kevin Brown, Mathias Stavis, Micke Erhardsson och Emil Melin.

Publik: 168, varav många tillresta LBK supportrar.

Hörnor LBK: 14 Skutskär: 6

Utvisningar LBK: Inga. Skutskär: 1x10.

Målen LBK: Mattias Sand 2, Mathias Stavis 2, Tobias Björklund 2, Kalle Mårtensson 2, Jonas Engström, Daniel Rexin och Kevin Brown.

Det här var en match som i alla fall jag var lite orolig för innan. När så Skutskär fick in hörnan i början kändes det inte riktigt bra. Dagens upplaga av Ljusdals BK bryr sig inte om sånt. De fokuserar på sitt och gör det på ett fantastiskt sätt. De fortsatte mata på och utdelningen kom också med besked. Roligt också att så många gjorde mål. Det gör att vi är svårlästa. Nästa match mot Västanfors på onsdag klockan 19.00. Då finns chansen att se ett LBK med fart och fläkt! igen.

Här finns också ett nytt avsnitt av LBK BANDY-TV. Den här gången är det en underbar målkavalkad från lördagens segermatch. Bakom kameran står som vanligt H-G Eriksson, som också redigerat. Matchen samsändes med Radio Ljusdal och deras kommentatorer Robert Fors och Micke Svärd. Gå in på: