Slutspel eller inte?
VI SKA TILL SLUTSPEL!

Slutspel eller inte?

Imorgon spelas den sista omgången av elitserien och nu ska det avgöras vilka som går till slutspel. Broberg har en tuff uppgift framför sig med Sandviken på Jernvallen. Men bollen är ju rund….

Den första upplagan av en rak elitserie har varit mycket lyckad. Inför den sista omgången så pågår två stenhårda streckstrider och flera lag är inblandade. För vår del så är vi lyckligtvis indragna i ”rätt” streckstrid, den som gäller slutspelet.

Efter en stark avslutning på säsongen så ligger vi nu på en sjundeplats och det återstår att se om vi är kvar där efter morgondagens match. De lag vi framförallt slåss med är Motala och Bollnäs. Även Vetlanda skulle kunna missa slutspel, men det risken är nästan minimal.

De tre lagen som är inblandade har följande läge:

7. Broberg 24 p, +10
8. Bollnäs 24 p, -19
9. Motala 23 p, - 15

Vid poäng imorgon är alltså Broberg klara för slutspel oavsett resultatet i de andra matcherna. För att Broberg ska missa slutspel så krävs det att man själva förlorar samtidigt som både Bollnäs och Motala vinner sina bortamatcher mot Villa respektive Vänersborg. Det enda som talar för att Bollnäs och Motala ska vinna sina matcher är att varken Villa eller Vänersborg har något att spela för. För båda lagen är riktigt svaga på bortaplan. Matchen mellan Villa och Bollnäs kommer att sändas på TV och det kanske är positivt. Jag tror knappast att Villa går in och gör en halvloj insats inför TV-kamerorna.

Men allra bäst är ju som sagt att vi själva tar poäng imorgon och det är absolut ingen omöjlighet. Sandviken är obesegrade på hemmaplan och ruskigt starka. Men man vet ju aldrig, Broberg är i gott slag och var det förresten någon som trodde att Broberg skulle vinna på Jernvallen för två säsonger sedan? Det gjorde man, med 4-2 den gången efter en fantastisk match som innebar första segern mot SAIK i seriespel sedan 1987, och det alltså på bortaplan! Så vi vet att det är möjligt! I laget är alla friska till imorgon. Det enda orosmomentet har varit att Magnus Fryklund har varit lite krasslig men han ska komma till spel imorgon är det sagt.

Två supporterbussar kommer att rulla mot Jernvallen imorgon för att stötta grabbarna och det kan vara en välbehövlig kick mot en eventuell poäng!

KOM IGEN NU BROBERG!!

VI SKA TILL SLUTSPEL!!

Anders Jansson2008-02-19 18:28:00
Author

Fler artiklar om Broberg