Välförtjänt seger mot Kungälv
Misja Pasjkin blev stor matchvinnare mot Kungälv med sina två mål.

Gripen tog på fredagskvällen sin första seger i årets Elitserie.

En så skön kväll!

Inför 1.091 betalande åskådare på Slättbergsbanan, så besegrade Gripen ikväll gästande IFK Kungälv. Och segern var rättvis.

Första halvlek startades med rätt friska tag från båda lagen. Och främst Gripen hade ett par chanser som kunde utmynnat i mål.
Men det var Kungälv som gjorde första målet genom Mikael Lindberg.
Strax efter detta tog Gripen time-out. Och det Gripen som kom ut efter denna spelpaus, det var ett sådant lag som man länge längtat efter att få se. Helt plötsligt fanns kampviljan där!
Och i den 32:a matchminuten så fick Gripen utdelning för sitt slit. Misja Pasjkin sköt  "från ingen vinkel alls" ett stenhårt skott; 1-1. Detta var även resultatet vid halvtid.

I andra halvlek så var det bra fart på Gripens spel, redan då halvleken startade. Man hade mer rörlighet och lät bollen göra jobbet. I 49:e minuten visade en spelare att man KAN hålla krutet torrt, trots fuktigt väder. Det var återigen Misja Pasjkin som lät bössan ljuda över Slättbergen. 2-1 genom ett oerhört vackert och hårt skott som skruvade sig runt den flaxande Kungälvsmålvakten och letade sig in i närheten av krysset. Nu hade Gripen ett knappt men ändå klart grepp om händelserna. Man skapade chans på chans, men ändå gjorde man endast ett mål till; 3-1 av Daniel Svedberg på hörna i den 55:e matchminuten. Detta mål blev även matchens sista och matchen slutade således 3-1 till Gripen.
Stort jubel på läktarna och glädjen bland spelarna riktigt sprudlade.

Användbart uppehåll

Nu blir det uppehåll ett tag och nästa match Gripen spelar är inte förrän den 10/12 då man möter Edsbyn på bortaplan.
Med tanke på nämnda uppehåll, så tog Gripenredaktionen en snabb pratstund med tränaren Mikael "Pluto" Svantesson:

Hur har ni tänkt använda uppehållet?

- Vi ska köra på som vanligt, men ha lite tyngre träningar nu i början. Det blir en del passningsövningar samt tempoträning; mycket skridskoåkning. Det viktigaste är att farten finns och att tajmingen blir ännu bättre. Sedan går vi givetvis gradvis neråt igen så att vi är klara tills serien startar igen.

Måste kännas skönt att gå in i uppehållet med en seger?

- Absolut, svarar "Pluto" med ett brett flin.

Gripenredaktionen hoppas att den positiva trenden håller i sig för laget, nu. Det spelglada Gripen man såg mot Kungälv är sådant man vill se i ALLA matcher!
Och som avslutning vill jag citera supporterklacken Yellow Fronts ramsa, som kördes efter hans andra mål i matchen: