Uruselt!
Fd Gripenspelaren Alexander Mayborn, numera i IK Sirius, var matchens bäste spelare.

Uruselt!

Så har då serien vänt.
För Gripens del innebar det hemmamatch mot vinterns positiva överraskning, IK Sirius från Uppsala.

Matchen började underbart för Gripen. Tomi Niemikorpi gjorde 1-0 i den 8:e minuten, framspelad av Daniel Svedberg. Och i den 11:e matchminuten krutade Mattias Åhlén in en hörna som då innebar en tidig ledning med 2-0. Skulle detta kanske kunna gå?!
Men nej... I den 13:e matchminuten tillåts Andreas Eskhult i sirius peta in 2-1 i röran efter en hörna. När bollen är i eget straffområde så finns det bara EN sak som gäller; bollen ska BORT!
I den 17:e matchminuten så kunde den fd Gripenspelaren, Alexander Mayborn, slå in kvitteringen, 2-2. Där stod Gripens försvar och sov!
I den 28:e så blev det åter jubel på läktaren, då Daniel Svedberg sköt in ett frislag helt otagbart för Sirius målvakt.
Men även denna glädje blev kortvarig. I den 30:e gör Viktor Broberg i Sirius 3-3 efter en fin framspelning.
En olycka kommer sällan ensam, sägs det. Och i den 32:a minuten så sätter Sirius en hörna som då innebar 3-4. I den 39:e matchminuten så är Alexander Mayborn framme och fastställer halvtidsresultatet, 3-5.

I pausvilan så funderade många på läktaren HUR Gripen skulle kunna vända detta, för det såg ju inte omöjligt ut.

Men det hoppet släcktes snabbt, i den andra halvleken.
I den 49:e minuten skjuter Andreas Eskhult in en hörna för Sirius, 3-6.
Strax därefter, i den 50:e minuten, så gör Alexander Mayborn 3-7.
Efter detta så tar Gripen en time-out. Till TTELA säger Gripens tränare, Mikael "Pluto" Svantesson, att han gjorde detta för att "Jag var tvungen att ändra något för att rädda hedern". Frågan är isåfall VAD han gjorde?! För efter detta speluppehåll så var Gripen fortfarande lika passiva och uddlösa.
I den 62:a matchminuten så gör Sirius 3-8 och det var definitivt avgjort.
Enda glädjeämnet i slutet av matchen, var Misja Pasjkins mål i den 75:e minuten, som innebar slutresultatet 4-8. Ett mål som alltså KUNDE ha gett laget en kick, men ingen i laget såg ut att bry sig.

Nu är det dags för laget att fundera över VAD som är fel och VARFÖR!
Det är inte kört ännu, 12 matcher återstår i grundserien. Så kör på, grabbar!

Efter matchen hade Gripenredaktionen ett litet snack med fd Gripenbekantingen, Alexander Mayborn. Han sa att Gripen mycket väl ska kunna klara sig kvar i serien, om man bara hittar tillbaka till det spel man KAN. Och undertecknad håller med.
Alexander var för övrigt klart bäste spelaren på isen, denna kväll.

En kul sak från matchen:
I början av den andra halvleken höll Yellow Front upp en banderoll med texten "Hemlängtan?". Ett budskap som främst var riktat till Alexander Mayborn. Budskapet gick helt tydligt fram då man såg Alexander både le stort samt göra ett litet försök att liksom vifta bort det.
Och Gripenredaktionen kan intyga att det är många i Trollhättan som gärna skulle se en återkomst av Alexander i den svartgula dressen. Och även en annan spelare i Sirius, Andreas Werner, har många anhängare här i staden.

Nu laddar vi alla om inför nästa match.
Dags för bortaderby mot Vänersborg.
Tid för matchen är den 4/1 kl.15:00.

Men notera att entrépriserna är högre än normalt!
Vuxen: 150 :-
CSN/Pensionär: 120 :-
13-18 år: 60 :-
Under 13 år: 20 :-

Frågan är VARFÖR man gör såhär?! På annandagen så tog Gripen 120:- i entré för en vuxen!

Den som har råd, ser säkert till att vara på plats. Ska bli intressant att se publiksiffran.