Cupkvalet avklarat
Marcus Sixtensson-Ottosson gjorde Gripens första mål, i cupkvalet mot Frillesås.

På torsdagskvällen så säkrade Gripen sin plats i 2009 års cupslutspel.

På torsdagskvällen så fixade Gripen sin plats i Svenska Cupen 2009.
Detta gjordes genom att besegra Frillesås på bortaplan.

Och att erkänt hemmastarka Frillesås BK tänkte kriga i den här matchen, det kunde nog alla räkna ut.
I den 7:e matchminuten så tog också Frillesås ledningen i matchen, 1-0.
Detta följdes i den 13:e minuten även upp av 2-0.
Strax efter detta tog Gripen time-out. Och efter detta uppehåll så var det enligt rapporterna ett betydligt rappare Gripen på isen.
2-1 gjordes på straff i den 22:a minuten, målskytt Marcus Sixtensson-Ottosson.
2-2 gjordes av Martin Apelqvist i den 26:e minuten, då han frispelades av Misja Pasjkin efter ett misstag i Frillesås försvar.
2-3 i den 30:e matchminuten, görs av Anders Elg. Återigen agerade Misja Pasjkin framspelare.
2-4 prickas in av Tomi Niemikorpi i den 34:e minuten, då han frispelades av Robin Söder.
I den 42:a minuten fastställer Frillesås halvtidsresultatet, 3-4.

I den 49:e minuten så gör Gripen 3-5 genom Tomi Hauska.
Skulle det kunna lossna för Gripen nu?
Nej, inte riktigt.
I den 61:a matchminuten så gör Frillesås 4-5 och detta följs i den 72:a minuten även upp av en kvittering till 5-5.
I den 75:e minuten så tar Frillesås ledningen för andra gången i matchen, 6-5. Målet tillkom på hörna.
Och i den 78:e minuten så utökade Frillesås sin ledning till 7-5, även detta på hörna.
Gripen hade dock inte gett upp. Och kanske har vi nu fått lite "sisu" i laget?!
I den 80:e matchminuten så vispar Tomi Niemikorpi in 7-6, på en målvaktsretur då Frillesås målvakt inte kunnat hålla Mathias Johanssons skott.
I efterspelet på en hörna är han där igen, Tomi Niemikorpi, och sätter kvitteringen till 7-7 i den 83:e minuten. Gripen hade således, för andra gången denna kväll, hämtat upp ett tvåmålsunderläge.
I matchens absoluta slutskede, så får Gripen hörna. Denna resulterar i mål! Målskytt var Martin Apelqvist, som därigenom fastställde slutresultatet 7-8. Hösten 2009 så spelar Gripen i sitt tredje raka cupslutspel.

Vaknat till liv?

Detta var en seger man fick kriga sig till. Men kanske var det just detta som Gripen behövde?
En del vill noga säga att Gripen borde vunnit enkelt. Men betänk att flera av de ordinarie i laget, vilade denna match. Och att då möta ett hungrigt Frillesås; det FINNS enklare uppgifter.
Nu fick man kämpa genom hela matchen, men det resulterade ju också i en seger.

Nu får vi ett uppehåll från matcher, pga VM.
Jag antar att Gripen kommer använda denna matchfria tid till att träna in de bitar som varit lite si och så med under säsongen.