Detta var en match som alla experter i förhand sa att Edsbyn lätt skulle vinna.
Men något har hänt med Gripen!
Nu har vi återigen fått se ett lag som kämpar överallt på isen under en hel match.

Lite om matchen, så.
Det var Edsbyn som inledde målskyttet. På en lite snöplig målvaktsretur så var en Edsbynspelare framme och stötte in 0-1 i den 7:e matchminuten.
Men Gripen kämpade på och i den 15:e minuten så krutade Marcus Sixtensson-Ottosson in en hörna, 1-1. Hårt och otagbart.
I den 18:e minuten gjorde Edsbyn 1-2, då Gripenförsvaret gjorde en av sina ytterst få missar.
I den 24:e matchminuten så kom matchens absoluta delikatess. Jonathan Rask stod för en oerhört vacker soloprestation då han rullade upp hela Edsbyns försvar, innan han serverade Misja Pasjkin som då nog gjorde ett av sin karriärs enklaste mål. 2-2 var ställningen och detta speglade matchbilden.
Edsbyn kontrar in 2-3 i den 39:e minuten. Men detta mål borde faktiskt ha blåsts av för offside.
2-3 var halvtidsresultatet och på läktaren syntes många muntra miner. Gripen hade denna kväll stått upp bra mot Edsbyn.

I andra halvlek har båda lagen en del chanser i inledningen.
Men det dröjde till den 59:e minuten innan nästa mål kom. Målet tillkom på straff och målskytt var, återigen, Marcus Sixtensson-Ottosson som då alltså fixade kvitteringen till 3-3. Den som orsakade straffen, var Alexei Kurochkin som med sin rappa skridskoåkning tvingade Edsbyns försvarare att ta till lite väl bryska metoder.
I slutet av matchen kom tre mål till. Alla kom på hörna och samtliga gjordes av Edsbyn.
Slutresultatet blev alltså 3-6.

Bäst i Gripen denna kväll var Jonathan Rask, Misja Pasjkin samt Alexei Kurochkin.
Vill även ge en eloge till snart 17-årige målvakten David Tössberg som i denna match gjorde sin andra elitseriematch mågonsin. Och liksom vid hans förra framträdande, så var det Edsbyn som stod för motståndet.

Hoppfullt inför framtiden

Nu närmast väntar för Gripen en bortamatch mot Kungälv, under fredagen. Yellow Front har ordnat bussresa och till det förväntas även ett stort antal bilar sluta upp.

Gripen visade i matchen mot Edsbyn att laget verkligen KAN spela bandy. Det var en fröjd att se spelarna ge allt i alla situationer. Spelar man såhär i alla de återstående matcherna, så ser framtiden riktigt ljus ut.