Gabriel Bridholm stod för en hel del klassräddningar, i matchen.

Gripen vann rättvist hemmamatchen mot IFK Motala med 7-5.

På söndagen var det dags för en mycket viktig match; hemmamatch mot Motala.
En förlust där och läget hade varit om inte omöjligt, så iaf mycket nära!

Gripen inledde matchen mycket piggt och med en enorm skärpa i spelet.
1-0 kom redan i den 3:e matchminuten. Målskytt var Misja Pasjkin på ett mäktigt frislag.
I den 11:e minuten gjorde Alexei "Kurre" Kurochkin 2-0 efter ett snyggt dribblingsnummer.
I den 21:a minuten trodde nog många i Motala att "Kurre" återigen tänkte sig en liten svängom. Men istället stod han för en eminent framspelning till Daniel Svedberg. Denne placerade bollen högt och 3-0 var ett faktum.
Så långt var allt väl.
Något senare tog Motala timeout. Efter denna var Motala betydligt mer med i spelet.
Och i den 37:e minuten kom 3-1 på hörna.
3-2 i den 42:a och 3-3 i den 45:e minuten, kom efter slarv i Gripenförsvaret.
Möjligen kan detta slarv ha berott på de utvisningar som Gripen då hade, men det känns som en för enkel förklaring. Kommunikation är ett ledord för ett bra försvarsspel.
Pausvila och många ängsliga toner hördes på läktarplats.

Andra halvleken var 10(!) sekunder gammal, då Misja Pasjkin blev frispelad direkt efter avslag. 4-3 och en smakstart för Gripen.
En dryg minut senare, i den 47:e minuten, så gör Misja Pasjkin även 5-3.
Många på läktaren trodde nog att allt var klart där, men Motala hade inte gett upp.
I den 53:e matchminuten gör man 5-4 och i den 63:e minuten kvitterar man också på hörna till 5-5.
Nu stod matchen och vägde något. Chanser utbyttes åt båda håll.
I den 73:e minuten får Gripensupportrarna nytt hopp om seger, då Marcus Sixtensson-Ottosson rakar in en hörna högt upp i nättaket.
Mot slutet av matchen hade Motala flera chanser till kvittering, men så dags hade Gabriel Bridholm i Gripens mål vuxit till en jätte för dem. Det gick helt enkelt inte att passera honom med någon typ av skott.
I den 90:e minuten fastställer istället Misja Pasjkin slutresultatet till 7-5, samtidigt var det Misjas fjärde mål i denna match.
En stor glädje bland både spelare och supportrar när slutsignalen ljuder.
Gripen hade fixat de viktiga poängen som behövdes inför seriens slutspurt.

Domarnas bedömning i denna match var mycket märklig. De släppte många större saker, åt båda håll, men valde ofta att visa ut spelare för de mindre förseelserna.
Sedan trodde jag också att det var förbjudet att avsiktligt flytta på en målbur. Detta gjorde Motalas spelare vid ett tillfälle i andra halvlek, när Gripens Anders Elg höll på att kunna komma igenom för ett avslut från högersidan.

"Spelar ingen roll hur det ser ut"

Gripenredaktionen talades vid med comebackande Robert Mayborn, efter matchen.

Du stod för ett märkligt samt spektakulärt fall, i den första halvleken. Grop i isen?!

Hahaha... Vi får nog kalla det
  "brist på matchande den senaste tiden"! svarar Robert glatt. Och tillägger: Det spelar ingen roll hur det ser ut, just nu... Bara vi stannar kvar i Elitserien! Vi ska fixa det här!

Vi är många på läktarplats som litar på er.

Vi litar på er också.

På onsdag är det ny match för Gripen. Bollnäs gästar då Slättbergsbanan och matchstart är 19:00.
Spelarna hoppas på ett bra stöd från oss supportrar och det ska vi väl kunna ge dem?!