Dags för det här gänget att ge allt i de återstående omgångarna!

Gripen föll

Gripen förlorade på Slättbergsbanan mot Sandvikens AIK med 2-8.

På onsdagskvällen spelade Gripen hemmamatch mot Sandvikens AIK.

Sandviken var klara favoriter, men i den första halvleken var det faktiskt Gripen som skapade flest och hetast målchanser. Bland dessa målchanser kan nämnas att några av dem ändade i misstänkta straffsituationer, men utan åtgärd från domaren.
Sandviken tog ledningen med 0-1 i den 4:e minuten. Inte mycket att säga om det; slöar man till i försvarsspelet mot ett lag som Sandviken, så smäller det allt som oftast.
Innan halvleken var över fick Gripen sin rättvisa kvittering, 1-1. Målskytt var Daniel Svedberg som påpassligt blev framspelad av Misja Pasjkin vid ett frislag i den 39:e minuten.
1-1 var även halvtidsresultatet.

I andra halvlek så var Gripen något passivt i försvarsspelet, inledningsvis. Och i den 48:e matchminuten tog Sandviken åter ledningen, 1-2.
Direkt efter målet kom en liten uppryckning från Gripen och den 51:a minuten så kvitterar Gripen till 2-2 genom straff, då Misja Pasjkin blivit nerdragen. Straffskytt var Marcus Sixtensson-Ottosson.
Men hoppet som tändes på läktaren, blev inte långvarig. I den 56:e minuten kom 2-3 och i den 60:e 2-4. En rejäl uppförsbacke för Gripen, således.
I den 67:e krutar Sandviken in en hörna i nättaket och ställningen var 2-5.
I den 70:e matchminuten kom 2-6 och Gripen kändes definitivt besegrat.
Gripen tog timeout, men vad hjälpte det?
I den 73:e minuten gör Sandviken mål igen, 2-7.
Sedan dröjde det ända tills den 89:e minuten, innan nästa mål föll. Återigen var det Sandviken som gjorde mål och slutresultatet fastställdes till 2-8.

I det stora hela, kan man säga att Sandviken vann rättvist. Men jag tycker Gripen lite väl lättvindigt låter det bli såpass stora siffror.
Men nu lägger vi denna match till handlingarna och koncentrerar oss på avslutningen av serien.
Tre omgångar återstår och för Gripen väntar närmast att åka till ABB-Arena och möta Västerås. En svår uppgift, kan tyckas. Men kan Motala ta poäng mot Västerås, så kan även Gripen det!