På kvalplats igen!
Alexei "Kurre" Kurochkin inledde Gripens målskytte, denna afton.

På kvalplats igen!

Gripen gick åter upp på kvalplats, efter en stabil och rättvis seger mot Örebro på Slättbergsbanan.

Det var en speciell stämning på Slättbergsbanan, denna onsdagskväll.
Redan när undertecknad äntrade arenan en timme före matchstart, så fick man känslan att något stort var på gång. Alla pratade om vem i laget som borde kunna göra vad och hur.
En del av dessa funderingar besannades också.

Inledningsvis var det två lag som tycktes känna på varandra. Chanser fanns, men inga direkt målfarliga. Och således inga mål heller.
Örebro fick dock en jättechans, men Gripens målvakt - Gabriel Bridholm - svarade för en suverän räddning.
Men i 40:e matchminuten så var det dags att anteckna i målprotokollet. Misja Pasjkin och Alexei Kurochkin fick igång ett fint passningsspel under ett anfall och den sistnämnde avslutade detta anfall med ett säkert avslut, 1-0.
Detta blev också halvtidsresultatet.

Inför andra halvlek var nog många på läktarplats rädda för att det skulle bli "ännu en sådan där andra halvlek".
Men spelarna på isen tycktes inte tänka så alls.
I den 48:e minuten så tar Esa Oksanen prickfritt ner en suverän lyrboll från Daniel Svedberg, gör sig fri från Örebros försvarare och sätter 2-0.
Strax efter detta så fick Örebro en mycket bra målchans. Jag tror det var den beryktade måltjuven Thomas Knutson som fick detta läge. Avslutet sätter han dock utanför och från min vinkel såg det lite slarvigt ut.
Istället så gör Gripens Mattias Åhlén 3-0 på hörna, i den 57:e minuten. Skottet såg inte helt otagbart ut, men kanske sved det i målvaktens händer då bollen trillade in bakom honom i målet?
I den 68:e matchminuten får Gripen straff och Örebro drabbas samtidigt av ett matchstraff, frilägesutvisning. Straffen förvaltas kliniskt av Marcus Sixtensson-Ottosson, 4-0.
Gripen gör sedan även 5-0, på hörna i den 70:e minuten. Örebro kändes här som ett slaget lag.
Men så föll Gripen lite in i gamla synder. Örebro tilläts få hörnor lite väl enkelt. 5-1 kom i den 84:e och 5-2 i den 86:e minuten.
Men efter dessa två mål, så var det återigen Gripen som tog tag i taktpinnen. 6-2 fixade Marcus Sixtensson-Ottosson på hörna i den 89:e minuten.
Och på övertid så gjorde först Misja Pasjkin 7-2, innan Robert Mayborn fick göra sitt första mål för säsongen och därmed även fastställa slutresultatet till 8-2.

Störst jubel idag, var faktiskt inte ett måljubel. Nej, istället orsakades detta jubel av ett inhopp. Gripens duktige junior, Robin Karlsson, fick göra ett efterlängtat inhopp i några minuter under andra halvlek. Och inte syntes det på hans agerande att killen är så ung (15?). Ett solklart framtidslöfte!

Gripen vann rättvist och ligger nu på kvalplats, då Motala samtidigt förlorade mot Broberg.
Gripens seger innebar även att kvällens motståndare, Örebro, nu är definitivt avsågat i bottenstriden och således får sikta in sig på att spela i Allsvenskan nästa säsong.

Kvällens publiksiffra var 1.087 åskådare.

Nästa match för Gripen, är bortamatch mot Broberg/Söderhamn nu på söndag. Matchstart är kl.15:45.


Vi är Gripengrabbar...

Jan Andersson2009-02-19 09:08:00
Author

Fler artiklar om Gripen