Esa Oksanen stod för ett snyggt mål mot Tillberga.

Gripen inledde kvalserien med en förlust på bortaplan mot Tillberga.

Så var då kvalspelet igång.
Gripen inledde sin kvalserie med bortamatch mot Tillberga.

I början av matchen var Gripen riktigt lojt och stillastående. Farten saknades helt.
Och till följd av detta kom också 1-0 i den 6:e matchminuten. Men efter detta mål så gjorde Gripen en rejäl uppryckning. Ett par chanser skapades och den 18:e minuten fick Marcus Sixtensson-Ottosson smälla in en hörna, 1-1.
Strax efter detta, i den 20:e minuten, blev Esa Oksanen fint framspelad. Fri med målvakten gjorde han inget misstag, 1-2.
I den 23:e matchminuten stod Martin Apelqvist för en stark prestation. På egen hand tog han sig igenom 3-4 tätt placerade försvarare och placerade in 1-3.
Men så blev Gripen något passiva igen. Och i den 29:e minuten tillåts Tillberga reducera till 2-3.
Sedan kom en "klassiker" inom idrottssammanhang.
Gripen berövades årets mest solklara straff och i den efterföljande kontringen så kvitterar Tillberga till 3-3.
3-3 var även halvtidsresultatet.

Andra halvlek inleddes som den första, dvs med ett mål för Tillberga. 4-3 i den 47:e minuten kändes just då inte helt rättvist.
Gripen kvitterade i den 49:e minuten genom Daniel Svedberg som fick tag i en förlupen boll vid straffområdesgränsen och drog till.
Tillberga tillåts lite väl enkelt komma till avslut och i den 51:a minuten gör man 5-4.
Martin Apelqvist kvitterar till 5-5 i den 53:e minuten.
Just i detta läge stod matchen lite och vägde.
I den 61:a respektive 63:e minuten går Tillberga ifrån till 7-5. Men åtminstone det ena av målen föregicks av en offside, så solklar att det är skrämmande!
I den 81:a matchminuten reducerar Martin Apelqvist till 7-6, hans tredje mål för kvällen.
Marcus Sixtensson-Ottosson åker på en utvisning där linjemannen, placerad ca 5 meter från händelsen, väljer att fria samt säger åt Tillbergaspelaren att resa sig upp. Men vad händer? Jo, domaren från Köping som i det läget befinner sig ca 30-40 meter ifrån händelsen dömer utvisning! Inom fotbollen kallas de där herrarna på linjerna för "assisterande". Hur har vi det inom bandyn?!
"Mackan" drar på sig ett lindrigt matchstraff, då han i ren frustration drar klubban in i utvisningsbåsets vägg. Det lindriga matchstraffet innebär att han ÄR tillgänglig för spel i nästa match.
I den 86:e minuten gör Tillberga matchavgörande 8-6 som även blir slutresultatet.

I det stora hela kan man säga att Gripen förlorar rättvist.
Men samtidigt ska sägas att Tillberga inte vinner genom att spela bra!