Gripen segrade
Misja Pasjkin stod för ett snyggt mål i hemmamatchen mot Haparanda/Tornio. Dags för fler under söndagen?

Gripen vann hemmamatchen i kvalserien mot Haparanda/Tornio med 5-3.

På fredagskvällen hade Gripen hemmamatch på Slättbergsbanan.
För motståndet stod den svensk-finska konstellationen Haparanda/Tornio.

Och att gästerna är ett lag som gillar att använda fart i spelet, det visade de redan från start.
Men Gripens försvar var bra med. Samtliga anfallsförsök från Haparanda/Tornio fastnade i den "säck" som Gripen bildade, förutom några få chanser som målvakten Gabriel Bridholm istället stod i vägen för.
I den 14:e matchminuten gör  Martin Apelqvist 1-0 för Gripen, elegant framspelad av Mathias Johansson.
I den 20:e minuten fick Apelqvist även göra 2-0. Denna gång snyggt  framspelad av Esa Oksanen.
I den 38:e minuten gör först Daniel Svedberg 3-0, framspelad av Esa Oksanen, och sedan Misja Pasjkin 4-0 på ett stenhårt skott i närheten av krysset.
4-0 var även halvtidsresultatet.

I andra halvlek så var Haparanda/Tornio betydligt mer med spelmässigt. Dock utan att göra mål.
Men i den 62:a matchminuten reducerar man till 4-1. Men Gripens spel kändes just då ändå relativt stabilt.
I den 79:e minuten gör man även 4-2 och nu kändes det betydligt mer nervöst på isen.
Därför var Robert Mayborns mål i den 81:a minuten, som betydde 5-2, mycket välkommet.
I den 89:e minuten reducerar Haparanda/Tornio till 5-3, men Gripens seger kändes ohotad. Och 5-3 blev även slutresultatet i denna match.

Värt att nämna i denna match, är gästernas duktige målvakt Marko Herajärvi. Jag sa det redan förra säsongen, då han spelade i Bollnäs, och jag säger det igen; Den killen borde sponsras med en blåsilvrig hjälm med den välkända röda tjuren som tryck. En sådan energi och skicklighet är väl värd entrépengen!

Sett till hela matchen, så vinner Gripen klart rättvist.
Det man kan förbättra, är att öka rörligheten i försvarsspelet under hela matchen....och att INTE ge bort så många hörnor! Hörnstatistiken är ganska tydlig: 9-17 !

Men nu är det dags att blicka fram mot nästa match.
Närmast väntar nu en ny hemmamatch för Gripen. För motståndet står denna gång Falu BS. Ett lag med färsk Elitserierutin, då man ju faktiskt var i elitserien senast förra säsongen.
Och på onsdag är det dags för bortamatch mot nämnda Falun, då kvalserien vänder.
Yellow Front ordnar bussresa, så nu hoppas jag verkligen att många anmäler sig till denna resa för att stötta våra hjältar!

Men nu närmast är det alltså dags för hemmamatch mot Falu BS.
Matchstart är kl.17:00 och spelplatsen är givetvis Slättbergsbanan.