HT Bandy vann utan att imponera
Antti Ekman, här i Bollnäs tröja, var HT Bandys bäste spelare i segermatchen mot Katrineholm.

HaparandaTornio Bandy är fortsatt obesegrade på Akelius Cape East Arena. I kvällens drabbning slogs Katrineholm tillbaka med 6-4.

HT Bandy besegrade seriejumbon Katrineholm med 6-4 och är fortsatt obesegrade på hemmaplan.

Det var också hemmalaget som satte högsta fart i inledningen av matchen. Måltjuven Mikko Rytkönen inledde målskyttet på Cape East Arena och de flesta i publiken trodde på en storseger när Antti Ekman utökade hemmalagets ledning tre minuter senare. Målchanser saknades inte men som i tidigare matcher var inte effektiviteten på topp.

Effektivt bortalag

Istället var det ett effektivt Katrineholm som kom tillbaka, när Filip Skoog satte reduceringen bakom Marko Herajärvi. Trots att Ekman utökade hemmalagets ledning ville inte ett väldigt defensivt spelande bortalag ge sig. Skoog kunde det här med hörnor och satte sitt andra mål för dagen och när Mattias Elf dunkade in kvitteringen på ett frislag tvingades hemmalaget till en timeout. HT lyfte spelet igen och precis innan paus pangade HT Bandys Vesa Voukila in 4-3 och hemmalaget fick ett väldigt psykologiskt viktigt mål inför andra halvlek.

HT hade problem med Katrineholms köttmur

I den andra halvleken hade hemmalaget otroligt svårt att ta sig igenom den köttmur Katrineholm ställde upp, men samtidigt var bortalaget uddlöst i det offensiva spelet. I 85 minuten avgör hemmalaget matchen när Mikko Rytkönen gör sitt andra mål för dagen. Tuomas Mokko gör ytterligare ett mål och Magnus Stenberg kan tröstmåla för Katrineholm innan domaren blåser av matchen.

Bäst i hemmalaget var tvåmålskytten Antti Ekman och i bortalaget var Filip Skog den som glänste mest.

HT Bandy är fortsatt obesegrade på Akelius Cape East Arena och på lördag väntar Edsbyn på bortaplan.

HaparandaTornio Bandy-Katrineholm 6-4 (4-3)
13.00 1-0 Mikko Rytkönen
16.45 2-0 Antti Ekman
19.00 2-1 Filip Skoog
26.00 3-1 Antti Ekman (Stock)
36.27 3-2 Filip Skoog (Skoog)
38.19 3-3 Mattias Elf
45.00 4-3 Vesa Voukila