HT Bandy reste sig på nio
Norrbottningen Jonas "Skorven" Persson fick kapitulera i matchens sista sekund när Peter Stock satte kvitteringen till 4-4.

HT Bandy tog en viktig poäng i hemmamötet mot Vetlanda, men den satt långt inne. Gästerna hade en 3-0 ledning i första halvlek och 4-3 till matchens sista sekunder, där HTB:s Peter Stock blev poängräddare för hemmalaget med sitt 4-4 mål.

HaparandaTornio reste sig på nio och tog en mycket viktig poäng i mötet mot Vetlanda på Akelius Cape East Arena. Vetlanda satt i förarsätet matchen igenom och hade både en 3-0 ledning och 4-3 till att HT Bandys Peter Stock kvitterade i matchens sista sekund.

- Sett till matchen som helhet är oavgjort rättvist men i och med att kvitteringen sker i sista sekunden känns det som en vunnen poäng säger HT Bandys poängräddare Peter Stock.

Att Vetlanda rest 136 mil för att ta sig till Haparanda och mötet med HT Bandy syntes inte i matchinledningen, där ett effektivt Vetlanda fick en drömstart på Akelius Cape East Arena. Andrej Sannikov gav bortalaget ledningen efter 4 minuter och två minuter senare var det dags återigen för Marko Heräjärvi i HT Bandys mål att kapitulera. Efter 14 minuter utökade Vetlandas Tim Persson ledningen till 3-0 och tvingade nykomlingarna till en timeout. HT Bandy reducering lät inte vänta på sig och i den 25:e matchminuten kunde Marko Miinala reducera till 1-3 och precis innan halvtid reducerade Peter Norén till 2-3.

- Vi var inte på topp mentalt i inledningen av matchen och det utnyttjade Vetlanda. Men efter vår timeout där vi gjorde några taktiska förändringar kom vi tillbaka säger Stock.

Matchstraff ställde till det

I inledningen av den andra halvleken kom också kvitteringen till 3-3 genom Antti Ekman. I den 60:e minuten drabbas HT Bandys finske landslagsman Markus Hiukka av ett grovt matchstraff för våldsamt slag och hemmalaget fick avsluta resterande 30 min med en man mindre. Vetlanda tog tillvara på överläget och Per Einarsson satte ledningsmålet till 4-3 i den 70:e minuten. HT Bandy jagade en kvittering och i matchens sista sekunder fick HaparandaTornio en hörna, där Peter Stock kvitterade till 4-4.

- Självklart påverkas vi att bli en man mindre, men efter deras 4-3 mål så sätter vi ett konstant tryck och kvitterar rättvist, om än i sista sekund säger Stock.

HaparandaTornio-Vetlanda BK 4-4 (2-3)

04.15 0-1 Andrej Sannikov (Lysell)
05.59 0-2 Björn Einarsson (Löfstedt)
14.39 0-3 Tim Persson (Löfstedt)
24.56 1-3 Marko Miinala (Jussila)
44.16 2-3 Peter Norén
48.55 3-3 Antti Ekman (Rytkönen)
70.07 3-4 Per Einarsson (Gustafsson)