HT Bandy körde över Falu BS
Fortsatt tungt för Olle Sundins Falu BS, som fick se sig överkörda av HT Bandy i nykomlingsmötet.

Nykomlingarna Falu BS och HT Bandy lever just nu i skilda världar. Falun har stora problem både på och utanför isen, vilket syntes i mötet med HT Bandy. I nykomlingsmötet körde HaparandaTornio över Falu BS och vann med hela 9-3.

Nykomlingarna Falu BS hade inför nykomlingsmötet en seger på elva matcher och stora likvida problem och hot om eventuell spelarflykt. Förutsättningarna var inte på topp för hemmalaget och i matchen tog HT Bandy en enkel seger med 9-3, efter att ha avgjort matchen i första halvlek.

- Vi har rätt inställning från start och avgör matchen i första halvlek säger HT Bandys mittfältsmotor Peter Stock.

Överkörning i den första halvleken

Även på isen verkade även spelarna i Falu BS vara bekymrade över läget. HT Bandy inledde bäst på Lugnets is och vaskade fram några hörnor utan att förvalta dessa. Men bortalaget skulle inte behöva vänta längre än till den 17:e minuten då Marko Minala gav HT Bandy ledningen. Stärkta av ledningsmålet utökar måltjuven Mikko Rytkönen gästernas ledning till 2-0. Bortalaget ångar på och när Peter Norén gör 3-0 i den 26:e minuten får Falun väldigt svårt att freda sitt mål. På 13 minuter avgör sedan HT Bandy matchen och går ifrån till en 6-0 ledning. Falun reducerar visserligen i slutet på den första halvleken men matchen var i stort sett redan körd för hemmalaget.

Snabb chans till revansch

Den andra halvleken blir lite av en transportsträcka där HT Bandys Tuomas Mokko till slut fastställer slutresultatet till 9-3.

- De spelar upp sig i andra halvlek men vi har kontroll på händelserna säger Stock.

Falun får chans till revansch redan onsdag, då returmötet lagen emellan startar den ovanliga tiden 18.00 på Akelius Cape East Arena.

Falu BS-HT Bandy 3-9 (1-6)

17.05 0-1 Marko Miinala (Rytkönen)
22.40 0-2 Mikko Rytkönen (Hörna)
26.15 0-3 Peter Norén (Stock)
30.09 0-4 Mikko Rytkönen (Zolotarev)
34.27 0-5 Antti Ekman (Norén)
39.08 0-6 Igor Zolotarev (Nurkkala)
46.25 1-6 Mathias Johansson (Forslund)