Stark hemmaseger mot Nässjö

Gripen kämpade och vann hemmamatchen mot Nässjö.

På lördagen tog Gripen emot Nässjö för en relativt viktig match i Allsvenskan.
Matchen fick dock inte den start som Gripensupportrarna önskat. Efter ett ordentligt slarv i Gripens försvar så serverades en Nässjöspelare bollen och satte dit 0-1 innan matchen ens hunnit bli två minuter gammal.
I den 10:e matchminuten stänkte Jonas Berner in en hörna och Gripen hade således kvitterat, 1-1.
I den 21:a minuten gjorde Alexander Mayborn 2-1, efter ett underbart förarbete av storebror Robert. Detta var första, men absolut inte sista , gången som "Bröderna Bus" skulle utmärka sig i den här matchen.
I den 28:e minuten serveras återigen Alexander Mayborn en underbar passning, denna gång från Jonas Berner, och 3-1 var ett faktum.
Gripens spel kändes i detta läge stabilt men inte helt säkert.
Nässjö tilläts reducera på hörna, 3-2, i den 32:a matchminuten.
I den 33:e minuten så kämpade Gripens kanske störste attitydspelare någonsin, Joachim Berglundh, fram bollen via vänsterkanten  och serverade bollen till Alexander Mayborn som krutade in  4-2.
5-2, som också blev halvtidsresultatet, gjordes av Alexander Mayborn i den 36:e minuten.
Men händelserna i den första halvleken var inte slut för det. I den 45:e minuten så lyckas Robert Mayborn få rött kort efter en lång dispyt med en Nässjöspelare. Nässjöspelaren fick "bara" 10 minuters utvisning trots att han från min synvinkel såg ut att gaffla minst lika mycket. Det röda kortet innebar att Gripen skulle få spela resterande tiden av matchen med 10 spelare.

I den andra halvleken så var spelet först ganska jämnt på isen.
Men i den 48:e minuten så gjorde Gripen ett hörnmål, 6-2, genom Simon Stenwall.
Gripens ledning kändes just då rätt säker, men "bandy är bandy" som en god vän sa en gång.
I den 64:e matchminuten reducerade Nässjö till 6-3 på straff och i den 68:e minuten så gjorde de ännu ett straffmål och ställningen var då 6-4.
I samband med den andra straffen så fick Gripens Simon Stenwall sin tredje utvisning i matchen och således ett lindrigt matchstraff. Detta matchstraff innebar även att Gripen skulle få avsluta matchen med nio spelare på isen.
Det numerära underläget tycktes dock inte skrämma Gripen utan man trummade disciplinerat på med ett vårdat passningsspel.
I den 73:e minuten hittade Daniel Svedberg med en underbar öppnande passning fram till Alexander Mayborn som inte gjorde något misstag, 7-4 .
I den 83:e matchminuten tilläts Nässjö lite väl enkelt komma till ett avslut och ordna reducering till 7-5.
Direkt efter målet tog Gripen timeout för att kunna samla laget inför slutminuterna.
Detta tycktes verkligen ha lyckats då Gripen spelade mycket samlat i slutminuterna.
Och i den 88:e minuten fastställer Alexander Mayborn slutresultatet, 8-5.

Denna match var det ett betydligt mer samlat och fokuserat Gripen, som visade upp sig.
Något många supportrar på läktaren högljutt efterlyst de senaste veckorna.

Bäst i Gripen var 6-målskytten Alexander Mayborn samt alltid lika tuffe Joachim Berglundh.
Men i övrigt ska hela laget ha en stor eloge för sin insats. Kan det vara så att Gripen nu äntligen har börjat hitta det spel som kan föda framgångar?

Nästa match för Gripen är på annandagen, 26/12, då man möter Ale-Surte på bortaplan.
Gripen och Yellow Front ordnar bussresa, så se till att hänga med!

GBK, laget som vi håller på...

Fotnot: Begreppet "Bröderna Bus"  kommer från disneyfilmerna om 'The Mighty Ducks' där två spelare ständigt utmärker sig genom att vara både bra och tuffa på isen.