HIK vann jämn match på Gubbängens IP

De Sverigefärgade i GT/76 tog emot HIK hemma på sitt mysiga Gubbängens IP i vackert och kallt bandyväder. HIK lyckades med lite flyt ta med sig två viktiga poäng hem efter en jämn match som slutade 5-4 till Lunden.

När jag satte mig på pendeltåget mot stan och bytte till t-bana mot Gubbängen hade jag inga som helst förväntningar på matchen. Jag var inställd på att det skulle kunna gå precis hur som helst. Det enda jag ville undvika att se var ett totalras och storförlust för mitt kära HIK.

Väl på plats strömmade det sent om sider in lite folk som tog plats på den lilla dubbelläktaren i hörnet samt ytterligare ett tjugotal åskådare på andra sidan plan och runt kanterna. Enligt bandyförbundets hemsida tog sig 65 personer till dagens match, och det som var intressant att konstatera var att drygt hälften av dessa hejade på bortalaget Helenelund!

GT/76 hade en liten "klack" bestående av fem personer som stod på "bergssidan", och de sjöng ett par ramsor och drog iväg nyårsraketer efter GTs mål. Vid 76 spelade minuter sjöng de "Öka takten sista 14, GT/76"! Fyndigt måste jag säga! :-)

Själva matchen då? Ja, det var en rätt jämn historia, och det var väl inte den mest välspelade man sett. Mycket kämpa och slit, ackompanjerat av en horribelt dålig domarinsats från trion i svartvitrandigt.

Det var sannerligen inte många sekvenser under matchen då samtliga 22 spelare var på planen samtidigt. Domarna visade ut spelare i parti och minut, för "förseelser" som knappt ska rendera i frislag! Missade hörnor, dömda hörnor som inte egentligen var detta, och frislag åt totalt fel håll ingick i den frikostiga menyn, samt ett dömt straffslag för en förseelse som inträffade 1,5 meter utanför straffområdet. Mycket svajigt med andra ord. Ett par minnesvärda ord från läktaren från två åskådare löd: "För f-n domar´n, du har ju tappat matchen!!" Svaret blev: "Han har ju aldrig haft den!" Klockrent! :-)

HIK tog i alla fall ledningen i den åttonde minuten då ett frislag gav en retur som Linus Hansson påpassligt vispade in. Hemmalaget kvitterade dock rättvist i den 19:e minuten. De blågula tog också ledningen efter en dryg halvtimme och det såg ut som att 2-1 skulle stå sig till halvtid.
Men, i den absolut sista minuten av halvleken fick HIK en hörna, och den resulterade i kvitteringsmålet 2-2! Domaren blåste av direkt efter målet, och de tappra halvt blåfrusna åskådarna fick värma sig i den mysiga kafeterian.

Den andra halvleken började lika jämnt som den första, men GT kom lite bättre i positionerna och skapade ett ganska bra tryck efter de inledande tio minuterna. Hemmalaget gavs en billig straff (skulle varit frislag), som dock "Ludde" i målet kunde rädda. Men bara sex minuter senare stod återigen en GT-spelare vid straffpunkten, och den här gången satt bollen i nättaket.

HIK jobbade i motvind och hade svårt att komma igenom det täta hemmaförsvaret, men till slut kunde "Krona" göra ett snyggt solomål framspelad av "Säva", därmed kvitterat till 3-3.
Inte nog med det, knappt tio minuter senare tog HIK ännu en gång ledningen, på hörna, men den ledningen varade bara i knappt en minut. 4-4 kom alltså med cirka tio minuter kvar, och det såg ut att som att det skulle kunna bli slutresultatet.
Men Fru Fortuna ville annorlunda för de svartklädda från Sollentuna, när dagens tredje målresulterande hörna slogs in i den sista minuten av Chribbe Lunde.

En aning orättvist, och hårt mot GT. Enligt hörsägen var det högst tvivelaktigt att det skulle vara hörna, men tur och otur brukar jämna ut sig i längden.
Idag hade HIK tur, och det tackar vi för!!

Returmöte på Vallen redan på onsdag kl 13:00. Upplagt för en lika spännande drabbning, då jag tror att GT/76 är grymt revanschsugna!