Edsbyn - En i raden av HT:s hedersamma förluster
Trots Antti Ekmans tre mål föll HT Bandy mot Edsbyn.

HT Bandy gjorde ytterligare en stark insats mot ett topplag i BandySverige och än en gång blev det en hedersam förlust. I kvällens drabbning förlorade nykomlingarna med 6-8 mot Edsbyn på ACE Arena.

- Man är trött på hedersamma förluster säger HT Bandys spelande tränare Jukka Ohtonen till TV4Sport efter matchen.

Smakstart hjälpte inte

Annars fick HT Bandy en smakstart på Akelius Cape East Arena när Tuomas Mokko gav hemmalaget ledningen med 1-0. Men Edsbyns styrka på fasta situationer skulle visa sig redan i den första halvleken och blev till slut också matchavgörande.

- 1-1 Kom via Jonas Edling på hörna
- 1-2 Joakim Hedqvist var framme på ytterligare en hörna
- 1-3 Hedqvist igen, denna gång straffade han Marko Herajärvi

Trots Edsbyns kanonad på fasta situationer kom HT tillbaka och reducerade genom Jari Vaattovaara. Magnus ”Kuben” Olsson kunde dock utöka bortalagets ledning innan HT Bandys Peter Stock stänkte in 3-4 precis innan paus.

- Vi har problem när Edsbyn lyfter långt säger Peter Stock till TV4Sport efter den första halvleken.

VM-Ratade Hedqvist dominerade

HT Bandy kom även ut starkt i den andra halvleken och Antti Ekman kvitterade på straff. Lagen följdes åt till 5-5 innan Daniel Liw solorajd gav 6-5 till gästerna. När sedan VM-ratade Joakim Hedqvist satte sitt tredje mål på ytterligare en fast situation såg det mörkt ut för nykomlingarna. Närmare än 6-7 kom inte heller HT Bandy genom Antti Ekmans andra straffmål och Hedqvist hann även med sitt fjärde mål, innan domare Kent Lisell blåste av matchen på ACE Arena.

- Synd att vi inte får oavgjort säger Ohtonen vidare till TV4Sport.

En i raden hedersamma förluster för HT Bandy där Edsbyns Joakim Hedqvist med sina fyra mål visade landslagsledningen att han hör hemma i ett VM.

HT Bandy-Edsbyn 6-8 (3-4)

03.19 1-0 Tuomas Mokko (Rytkönen)
1-1 18.50 Jonas Edling (Hörna)
1-2 26.10 Joakim Hedqvist (Hörna)
1-3 30.04 Joakim Hedqvist (Straff)
2-3 35.40 Jari Vaattovaara (Ohtonen)
2-4 37.20 Magnus Olsson
3-4 43.28 Peter Stock