HT Bandys sköna skräll
Världens bästa målvakt Marko Herajärvi låg bakom skrällsegern mot svenska mästarna Västerås.

HT Bandys sköna skräll

Att HT Bandy skulle besegra svenska mästarna Västerås var det inte många som trodde inför säsongen. Dessutom hade laget haft tuffa förutsättningar inför den viktiga matchen men inget verkar omöjligt för årets HaparandaTornio Bandy, som skrällde rejält och vann med 2-1 på ACE Arena.

- Otroligt skönt att vinna en av dessa jämna matcher på hemmaplan, sen ännu en skalp mot svenska mästarna Västerås säger en mycket glad Peter Stock.

När Elitserien i Bandy körde igång efter VM-uppehållet tog nykomlingarna HT Bandy emot svenska mästarna Västerås på Akelius Cape East Arena. En viktig match således mellan serienian HT Bandy och seriesjuan Västerås i kampen om en slutspelsplats.

- Vi har inte haft de bästa förutsättningarna, då vi fått ställa in träningar på grund av vädret och fem av våra VM-spelare kom först hem igår kväll. Så jag var ganska orolig hur detta skulle sluta säger Stock.

VM:s bäste målvakt visade klassen

HT Bandys Marko Herajärvi blev utsedd till VM:s bäste målvakt och han visade hemmapubliken varför han fick den utmärkelsen. Finländaren och hans rutinerade kollega i Västerås Daniel Kjörling höll tätt på Ace Arena, där Västerås kostade på sig att missa en straff och en hel del vassa lägen i den första halvleken som slutade mållös. Eller som Peter Stock konstaterade

- Herajärvi är grym men samtidigt har vi ett par bra chanser men Kjörling gör också några vassa räddningar säger Stock.

Skön vändning

HT Bandy får också den första gyllene chansen i den andra halvleken men Igor Zolotarev missar det öppna Västerås målet. Istället kan Västerås ta ledningen genom Michal Carlsson. Men nykomlingarna skulle inte ge sig och vände matchen på ACE Arena.
Peter Stock satte själv kvitteringen och fem minuter senare satte Mika Jussila segermålet bakom en chanslös Daniel Kjörling.

- Äntligen gick resultatet vår väg i en jämn match, viktigt att vi fick visa att vi kan vinna med 2-1 och inte bara med 10-7. Vi kan spela bra försvarsspel och det visade vi idag säger Stock.


HT Bandy-Västerås 2-1 (0-0)
48.50 0-1 Michael Carlsson
68.10 1-1 Peter Stock
73.20 2-1 Mika Jussila
Publik: 623

Hans Kenttä2010-02-03 22:48:00
Author

Fler artiklar om Haparanda Tornio