Tredje raka förlusten och ras i tabellen för HIK

Helenelunds säsong ser ut att sluta i moll efter en tung period med tre förluster på raken mot toppkonkurrenterna AIK, DIF och Åtvidaberg. Endast ett mirakel kan nu ge HIK tillbaka kvalplatsen.

Borta mot serieledande Åtvidaberg behövdes poäng, helst två stycken, för att fortsättningsvis kunna vara med och utmana om kvalplatsen, men trots tappert kämpande blev det ännu en svidande förlust i baken, 2-7.
Som i flertalet matcher på slutet verkar HIKs spelare totalt tappa fokus i slutet av halvlekarna. HIK hade länge 1-1 mot Åtvid, men 2-1, 3-1 och 4-1 kom i de sista 10 minuterna av halvleken.
Samma scenario upprepades i slutet av andra halvlek, då ställningen 2-5 blev till 2-7 de sista minuterna.
Samma historia i match efter match, och detta bestraffar sig grymt då HIK som enda lag på övre halvan nu faktiskt har MINUS 1 i målskillnad!! Skulle det bli ett tight race i de sista omgångarna om kvalplatsen är alltså HIK i praktiken borta eftersom den usla målskillnaden hindrar laget att avancera i tabellen.
Förutom HIK är det bara jumbotrion i botten (Spillan, Tellus, Katrineholm) som har minus i målskillnad. Det innebär alltså att även lagen i "ingenmansland" (Eskilstuna och Borgia) har bättre målskillnad! Ganska otroligt!
Efter 15 spelade matcher som resulterat i 9 vinster och 6 förluster ska det inte vara ens möjligt att ha minusmållskillnad, men HIK har alltså lyckats med detta...!

Tre matcher återstår, mot Eskilstuna, Katriheholm och Borgia. HIK har en liten, mycket liten, möjlighet att knipa kvalplatsen, men då måste 6 poäng inkasseras, och många plusmål tillverkas. Det som talar emot HIK är bland annat att varken AIK eller DIF lär få skrämselhicka av sina spelprogram då de har kvar att möta; AIK- GT (b), Spillan (h), Tellus (b); DIF- Spillan (b), Tellus (h), Eskilstuna (b).
Vi får inte heller glömma bort GT/76 som förvisso ligger efter HIK i tabellen just nu, men har två hängmatcher!

Nej, det ser dessvärre ut att kunna bli en riktigt nattsvart avslutning på säsongen för HIK, som ju sen seriestarten legat konstant 1:a, 2:a och 3:a. Nu kommer dessvärre raset, i slutet av säsongen, när det absolut inte fick hända...

Vakna Lunden!!

Linus Hansson 20 mål
Jonas Säfström 11 mål
Johan Kronberg 9 mål
Andreas Karlsson 9 mål
Carl Lannes 6 mål
Christoffer Lunde 6 mål
Markus Olsson 6 mål
Joakim Samuelsson 4 mål
Fredrik Larsson 3 mål
Joakim Megert 2 mål
Viktor Brinck 1 mål
Sebastian Carenfeldt 1 mål



LRR2010-02-07 12:23:18
Author

Fler artiklar om Helenelund