Inget skönspel när HT Bandy tog säsongens viktigaste seger
Försvarsgiganten Pekka Hiltunen blev målskytt och utsedd till matchens lirare när HT Bandy besegrade Broberg.

Ht Bandy tog säsongens viktigaste seger när Broberg besegrades på Akelius Cape East Arena med 3-2. I och med segern seglade HT Bandy upp på en slutspelsplats.

- Riktigt bra försvarsspel bäddar för segern säger HT Bandys Peter Stock.

Det var inte direkt skönspel eller någon publikbandy som bjöds på ACE Arena, kanske det rent ut var säsongens tråkigaste match att bevittna. Dåligt tempo, slarvigt spel och nervöst ute på isen men publiken kan nog förlåta att skönspelet uteblev. En slutspelsplats låg i potten för HT Bandy, som knep säsongens viktigaste seger när nykomlingarna besegrade Broberg med 3-2.

Annars var det Broberg som tog ledningen genom Stefan Larsson efter att hemmalaget inlett piggt mot ett bortalag som enbart försvarade sig. Men trots ledningsmålet för Broberg fick HT Bandy inte någon panik och tog fram "pang pang" bandyn som till slut också fällde avgörande.

Sju minuter - Tre skott och tre fullträffar

På sju minuter vände Haparanda matchen och tog ledningen med 3-1 efter att

- Pekka Hiltunen prickskjutit in kvitteringen i den 20e minuten
- Tre minuter senare tog HT Bandy ledningen genom Peter Noréns kanonskott.
- Och i den 27 minuten stänkte Vesa Vuokila in 3-1 på hörna.

- Nervöst ute på planen men vi gör en bra första halvlek och de har svårt att skapa något säger Stock om den första halvleken.

Broberg tog över

I den andra halvleken var det Broberg som försökte, allt som oftast via spelskicklige Daniel Jonsson. Men HT Bandy försvarade sig bra och chanserna uteblev för bortalaget. Men just Jonsson skulle överlista utmärkte Marko Herajärvi den 81a matchminuten. Nervositeten från de 1156 åskådarna smittade av sig på spelarna på isen och Broberg hade svårt att vaska fram den riktigt heta kvitteringschansen. HT Bandy rede ut situationen och tog två mycket viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.

- Vi har mycket utvisningar som gör att vi får slita oerhört, men vi har de senaste matcherna haft ett riktigt bra försvarsspel och de bäddar för segern säger Stock.

Tre matcher återstår

I och med segern seglade HT Bandy upp på en slutspelsplats med 25 poäng, samma poäng som Vetlanda och Sirius. 27 poäng och på fastare mark finns dagens förlorare Broberg men både Broberg och Vetlanda har en match mer spelad än gränslaget.

Nu väntar Kungälv borta på lördag och sedan Villa på söndag innan serien avslutas fredagen den 19/2 då Vänersborg gästar Ace Arena och först då vet vi om HT Bandy når en slutspelsplats.

- Intressant avslutning på serien, vi har ett tufft program men vi ska vara med och bråka om en slutspelsplats avslutar Stock.

HT Bandy-Broberg 3-2 (3-1)

16.58 0-1 Stefan Larsson
19.30 1-1 Pekka Hiltunen (Ekman)
22.36 2-1 Peter Norén (Stock)
25.50 3-1 Vesa Vuokila (Hörna)
80.08 3-2 Daniel Jonsson (Nygren)