Snygg säsongsavslutning av Helenelund

HIK tog sin största seger för säsongen i sista matchen 09-10 hemma mot Borgia från Norrköping. 13-5 blev det till slut, och i och med segern klev HIK upp på övre halvan av tabellen igen, och raderade ut minusmålskillnaden till förmån till det slutliga +2 i stället. Tabellraden blev därmed: 10 0 8 99-97 20poäng, 5:e plats av 10 lag i serien.

Efter den senaste tidens usla resultat med fem raka förluster och bortslarvat häng på topplaceringarna var det ett revanschsuget HIK som ville avsluta snyggt inför den lilla tappra hemmapubliken i denna match som var helt betydelselös för bägge lagen.
HIK matade in mål efter mål i första halvleken och ledde efter 23 minuters spel med 5-0! 6-1 var ställningen vid halvtidsvilan. Borgia knappade in en aning i inledningen av den andra halvleken, men närmare än 6-3 och 7-4 kom man inte, utan det var i stället ett bestämt HIK som gav sig den på att göra segern så stor som möjligt. 13-5 blev det alltså till slut, och därmed blev HIK sista lag förutom Borgia att spräcka "tvåsiffrigt gjorda mål framåt i en match"-vallen.
En trevlig avslutning på en märklig säsong. Mer om säsongen kommer i en egen krönika vid ett senare tillfälle.