Åkstark mittfältare klar för Helenelund

Åkstark mittfältare klar för Helenelund

Det har ryktats om honom en längre stund, på diverse forum och bloggar och på måndagen skrev mittfältaren på för HIK. Han heter Niclas Skjöld och kommer närmast från Söderfors, som åkte ur allsvenskan norra i vintras.

Niclas är en 23-årig mittfältare som är fostrad av Sirius från början och var även med som junior i dess a-lagstrupp 2007. Efter det gick han till lokalkonkurrenten Uppsala Bois, för säsongen efter spela några mil norrut, nämligen i Söderfors i allsvenskan. Där spelade han två säsonger och var med om att åka ur i vintras, då Söderfors kom sist med blott 3 poäng.

Niclas beskrivs som en spelare med bra skott, bra speluppfattning, bra fart och är mycket allround. Han är tänkt som mittfältare, där hans tyngd, skott och speluppfattning kommer vara till stor användning. Trots sina drygt 23 år, har han spelat tre säsonger i allsvenskan och får anses som rutinerad för sin ålder. 

- En klar förstärkning i vårt unga lag. Vi är mycket nöjda över att vi kunnat knyta Niclas till föreningen och han kommer att bli ett tillskott på vårt mittfält. Niclas är en mångsidig spelare med många kvaliteter, kommenterar tränaren Stefan Johansson till HIK:s hemsida. 

Som kuriosa kan det berättas att han är son till en gammal HIK spelare, nämligen Thomas ”Totta” Skjöld som lirade under HIK:s glansdagar, 99/00. 

Kontraktslängden är oklart, men borde vara på 2 år.

Helenelund-redaktionen hälsar Niclas välkommen och önskar honom lycka till. 


Övrigt 

Truppen är nu 13 man stark och samtal förs med fler nyförvärv, spelare från fjolårets trupp samt 92/93:or från egna leden som skall flyttas upp. 

A-laget har nu sommaruppehåll och tar vid i augusti med hård träning för vinterns eskapader. 


TRUPPEN MED KONTRAKT, 2010/2011

Sebastian Carenfeldt
Per Ekström
Fredrik Larsson
Jonas Jonsson
Viktor Brinck (hänger dock på om han får jobb i Sthlm)
Carl Lannes
Andreas Karlsson
Johan Kronberg
Joakim Megert
Patrik Elf
Viktor Nyström
Linus Hansson
Niclas Skjöld



+ x antal juniorer födda 92 och 93.

Gå gärna in på vårat forum och skriv, samt i kommentarerna nedan,
Silly Season artikeln, uppdateras så fort det händer något av värde som tex Niclas Skjöld.

HIK-redaktionen2010-07-13 14:43:00
Author

Fler artiklar om Helenelund