5 mål första kvarten avgjorde

Trettondagens match mot Tjust If var mer eller mindre över efter 15 minuter, då hade vi redan gjort 5 mål och hemmalaget Tjust bjöd inte upp till mycket motstånd. Till slut blev det en ny seger med 11-1 och vi går nu in i andra halvan av serien obesegrade.

Matchen började som sagt i en dundrande fart, 1-0 gör vi på hörna redan efter 1 minut, 2-0 kommer kort därefter på frislag och ett par minuter senare står det 5-0 till oss.
Tjust reducerar till 5-1 innan vi gör två mål till innan paus.

Andra startar med att Filip gör 8-1 direkt på avslag!!. sen rullar det på och matchen sluat 11-1 till oss efter ren utskåpning. Detta trots att vår andra halvlek är rätt så medioker då vi testar lite nya saker ute på isen.

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 3 st, Pontus Sjölund 2 st, Gustav Warelius, Martin Lindqvist, Marcus Bodin, Fredrik Rinaldo, Björn Einarsson, och Tobias Johansson.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Fredrik Rinaldo 3 st, Gustav johansson, Gustav Warelius, och Björn Einarsson.

Läs gärna ett längre referat på Åbys hemsida HÄR.

Övriga matcher denna dag var Målilla mot BK Bore. En match som Målilla vann med 6-1. Och Stjärnan - Åtvidaberg. Efter 2-2 länge kunde Åtvid via två sena mål vinna med 4-2.

De flesta lag i serien har ny spelat sju matcher, förutom Malmböck och Bore som spelat 8 matcher. I topp ligger vi med 14 poäng, bakom kommer Målilla och Åtvid med 12 vardera. Sen är det ett hopp ner till Stjärnan som har sex poäng.
Det är 7macher kvar och många poäng att slåss om, men det ska mycket till om något annat lag än de tre i topp ska lägga sig i striden om kvalplatsen.

För vår del väntar nu hemmamatch på söndag när Bk Bore kommer till Åby, Bore som vi besegrade med 6-2 i seriepremiären i slutet på november,