Axel Davidsson: Målvakten som satsar på en domarkarriär.

Axel Davidsson: Målvakten som satsar på en domarkarriär.

Hemsidan tog efter första träningen för säsongen ett snack med målvakten Axel Davidsson, om framtiden, vem som skjuter bäst i Åby, och den vandring Axel börjat för att bli bandydomare.

Axel har spelat bandy i många år, de flesta i Åby men också i Vetlandas ungdomslag och Fredriksberg. I sina bästa stunder kan Axel spika igen målet fullständigt, vi minns då framförallt en seriepremiär nere i Oskarshamn för några säsonger sedan mot BK Bore. Åby vann med hela 8-0, mycket tack vare ett par spektakulära räddningar av Axel.


Hur är känslan efter första träningen för säsongen?

- Det känns bra, alltid kul att gå på is, jag trodde faktiskt att skridskoåkningen skulle vara sämre än den var så det känns bra.

Axel beskriver sig själv som en stor målvakt som trots sin storlek och tyngd är ganska reflexsäker. Som svaghet nämner han sina utkast som måste bli bättre.

- Utkasten har tyvärr alltid varit min svaghet, där måste måste jag bli bättre. Sen kan det vara att jag har så höga krav på mig själv också.

Vi kommer in mer på detta kring målvaktsutkast, att man inte alls ser lika många långa utkast längre som för ett par år sedan.
Dagens bandy går så snabbt och då måste bollen gå längst isen, säger Axel.

- Men jag tycker ändå man borde dra ett par långa utkast i varje match då det är ett fraligt vapen om man har spelare i laget som kan plocka ner bollarna, Men jag tycker inte jag har precisionen för att lyckas med dessa kasten riktigt ännu. Kemin med anfallarna är viktig också så man vet var de vill ha bollarna, och eftersom jag spelat i så pass många olika lag med en massa olika spelare så har aldrig detta hunnit sätta sig riktigt.


Läs intervjun i sin helhet på Åby/Tjuredas hemsida här!

 

Daniel Janlöv2016-08-19 11:05:59
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.