Lagbanner

ÅbyTjuredas skribent presenterar sig

Tanken är att det är jag som kommer skriva här på Åby/Tjuredas sida på Svenska Fans. Mitt namn är Daniel Janlöv. Jag är 32 år gammal och en rätt stor nörd när det gäller bandy.

Det hela började när jag var 12-13 år och min pappa tog med mig ut till Åby på en bandymatch. Sedan dess har jag varit fast, vintern blev min favoritårstid och när jag inte får se på bandy får jag abstinens. Hade jag kunnat gå i ide på sommarn så hade jag gjort det utan att tveka. Gå och lägga sig i februari/mars när bandyn tar slut och vakna upp lagom till första träningsmatchen i september/oktober hade ju varit rena drömmen :)
som sagt så var jag fast och bandyn har sedan dess varit mitt största intresse, Jag följer Åby/Tjureda i vått och torrt, men har också okej koll på övrig bandy.
När jag började kolla då för 20 år sedan så var det hemmamatcherna som gällde, när det var bortamatch så vet jag man knappt kunde sova på natten för man väntade på att Smålandsposten skulle dimpa ner i brevlådan morgonen därefter så man kunde se hur det gått i matchen. Detta var ju långt innan finesser som Elitrapport fanns, På den tiden fanns ju knappt internet, i alla fall inte ute i skogen där jag är uppvuxen.
Sen fyllde man 18 år och körkortet togs, då blev det bilen till de närmsta bortamatcherna. och kort därefter blev man inbjuden att åka med spelarbussen och de senaste åren har jag inte missat många matcher. Jag missade faktiskt 2 bortamatcher förra säsongen, vilket är något jag skäms lite för, men innan dess har jag endast missat 3 bortamatcher på de senaste 5 säsongerna, inklusive träningsmatcher, så jag kan mitt Åby/Tjureda :)
Någonstans där i publikhavet finns jag:)
Jag skulle nog beskriva mig som en rätt vanlig supporter egentligen, Som Älskar mitt Åby och stödjer dem i vått och torrt, när det är match finner ni mig oftast på läktaren mitt bland allt folk. Och går det dåligt för laget så bör ni kanske inte prata med mig då jag förmodligen kommer vara sur och förbannad tills nästa match, förmodligen tycker jag också det är domarens fel :)
Inför kommande säsong så är dock tanken att jag ska fungera som lite annat än bara supporter, Jag har fått ansvaret att ansvara för lagets officiella hemsida, jag kommer vara med som lite allt-i-allo i laget, lite ledare, lite mediaansvar, lite materialare, jag kommer skriva här på Svenksa Fans och jag är med i föreningens nystartade sportgrupp.
Mycket nytt på en gång men det är kul att hålla på med något man älskar. På matcherna kan ni räkna med att jag fortfarande kommer stå där mitt på läktaren den mesta av tiden, förhoppningsvis kommer jag också vara glad den mesta av tiden då jag tror det kommer bli en bra säsong för oss:)

Daniel Janlöv2015-10-28 11:20:00

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.