Lagbanner
Äntligen dags för seriepremiär

Äntligen dags för seriepremiär

Då var det äntligen dags för årets seriepremiär. Efter att både omgång ett och två har blivit uppskjutna pågrund av det milda vädret så blir det på fredag kväll seriepremiär. Laget åker då till Arena Oskarshamn där Bk Bore tar emot. Isen blev färdig i Oskarshamn i början på veckan och Bore gjorde i tisdags kväll sin första träning på hemmaplan.

Även förra året mötte vi Bore i serien, Vi slog dem med hela 9-1 hemma i den andra omgången. Andra mötet var jämnt, det spelades i februari och slutade oavgjort 3-3 på arena Oskarshamn.
Förmodligen kan vi få se en jämn tillställning även på fredag. Bägge lagen tippas i toppen av tabellen och bägge lagen har också gjort bra resultat på försäsongen.
BK Bore har vunnit samtliga fem matcher man spelat med totala målsskillnaden på 47-12. Vi har vunnit bland annat Stinsen Cup och gjort ett par bra matcher mot allsvenskt motstånd.
Kolla in försäsongscouten på Åbys hemsida för att se hur alla lag i serien spelat på försäsongen.
Bore har värvat fem nya spelare inför i år där Daniel Gustavsson och Adam Nicklasson, bägge från Skirö/Nävelsjö, sticker ut. Daniel, eller Glasarn som han kallas, är en duktig målskytt och har gjort 18 av lagets 47 mål på försäsongen.
I övrigt så har man också spelare som Sebastian Nilsson och Ronnie Polgar Gegerfeldt i laget för att nämna några. Förra säsongen blev man bättre och bättre ju längre som gick, och tills i år har man behållt stommen och kryddat med ett par starka namn.
Jag är rätt säker på att Bore kommer slåss i toppen av tabellen i vinter.

För vår egen del så har vi kunnat träna på stor is hemma i Åby i 2 veckor nu, och i veckan blev även linjerna färdiga. Det är fortsatt mycket folk på träningarna och tuff konkurrens om platserna i laget. Laget tar tränarna ut efter tordagens träning och vi kan räkna med att det är ett taggat Åby som kommer till Arena Oskarshamn på fredags kvällen.

Klockan 19:30 alltså på fredag kväll blåser domare Dennis Erihn igång matchen på Arena Oskarshamn. Se till och ta dig dit. Matchen går ju oxå att följa på Elitrapport öfr den som inte är på plats.
Om jag måste gissa hur matchen slutar så tror jag vi åker hem med 2 poäng, 4-6 till Åby.

Inför matchen på Åbys hemsida hittar du HÄR!
 


 
Övriga matcher i serien som spelas i helgen är:
Malmbäck - Målilla, fredag 20:00. Målilla har inte lyckats få is ännu så har bytte man hemma/borta med Malmbäck. Mitt tips: Målilla vinner, 3-7.
Stjärnan - Månsarp, lördag 14:00. Mitt tips: 6-1 till Stjärnan.
Tjust - Åtvidaberg, lördag 14:00. Mitt tips: 3-8 till Åtvidaberg.
Hur tror ni helgens matcher slutar, Lämna gärna era tips i kommentatorsfältet :)

Daniel Janlöv2015-11-19 23:05:00
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.