Åtvidaberg kvitterade i 89 minuten och bröt vår vinstsvit

Det blev en spännande tillställning på Kopparvallen i Åtvidaberg i lördags eftermiddag. Det syntes på matchen att det var ettan mot tvåan i tabellen som spelade då det var en tempofylld och välspelad match. Till och med så bra att en del på läktaren sa att det var den bästa match de sett Åtvidaberg spelat på ett par år.

Efter dryga kvarten kan vi ta ledningen genom ett distanskott signerat Marcus Bodin. Åtvidaberg kvitterar omgående. Bägge lagen skapar chanser och det är väldigt jämnt ute på planen. Vi går sedan upp i en 3-1 ledning innan Åtvid recuderar bara någon minut efter vårt tredje mål. Man får även chansen att kvittera någon minut innan paus när man tilldöms en straff. Oskar räddar dock straffen men vänsterhand och vi kan gå till paus i ledning 3-2.
Andra halvlek ligger vi mycket på försvar och får inte igång vårt spel som vi vill. Åtvidaberg har mest bollinnehav och skapr en del farligheter, bland annat har de två skott i stolpen.  i 70 minuten kommer kvitteringen till 3-3.  Bara minuten senare är det vår tur att få straff efter att ett lyft in i straffområdet tagit hjälmen på en försvarare. Filip Fransson sätter straffen och 4-3 till oss.
Vi har ett bra läge att göra 5-3 och stänga matchen men avslutet går precis utanför. I matchen sista ordinarie minut är det istället Åtvid som med ett skott ur högervinkel kan kvittera till 4-4 som också blir slutresultatet.

Sätt till hela matchen så ska vi nog vara nöjda ått åka hem från Åtvidaberg med en poäng. En poäng som gör att vi fortfarande är i förarsätet när det gäller seriesegern.

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 2 st, Marcus Bodin, och Gustav Johansson.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Fredrik Rinaldo.

Fullständigt referat hittar du på Åbys hemsida HÄR.

Knappt fem veckor kvar till sista omgången spelas.
Det börjar dra ihop sig och man kan börja se vilket lag i serien som kopplat grepp om seriesegern och kvalplatsen. Kampen om andraplatserna är jämnare och det gäller ju dessutom att bli bäste tvåa, dvs högst poängsnitt, så går du också till kvalet.
I nuläget är det jämnt när det gäller poängsnittet,  Uppsala BoIS i östra serien har en bra chans att få högt poäng snitt då de haer ett "lättare" spelschema kvar än de lag i övriga serier som fightas om andra platsen. Två, ja till och med en tappad poäng på de sista omgångarna ändra dock poängsnittet markant och det kan bli helt avgörande,
Seriesegrarna kommer vi säkert ha inna sista omgången är spelad men vilken två som får bäst poängsnitt vet vi nog inte förrän den 20 februari efter de sista matcherna.

För övrigt så har precis Sunvära slagit Vargön i den västra serien med 3-1. Vargön som var favoriter i den serienhar nu två raka förluster och har trillat ner till tredje plats. Blir en spännande avslutning då man ska möta både ettan Mölndal, och tvåan Sunvära en gång till innan serien är slut.
För vår serie, den södra, så är det god chans att tvåan kan få bäst poängsnitt. Om Åtvidaberg vinner sina återstående 4 matcher, Målilla x 2, Månsarp och Malmbäck. Så kommer man tvåa i tabellen (om inte vi tappar 3 poäng på våra tre återstående matcher) och får ett poängsnitt på 1,786.
Det är bara Sunvära som kan få ett högre snitt än det, de kan komma två med snittet 1,857 om de vinner sina 6 återstående matcher. Om Uppsala BoIS vinner sina fem återstående matcher får de poängsnittet 1,722.

Blir en spännande avslutning i de flesta serier, förutom Mellersta där Derby är kvalklara om man inte rasar totalt sista omgångarna.