Lagbanner

En helg full av bandy avslutades med genrep: Åby/Tjureda IF - Målilla GoIF

Allsvenska Supercupen, Vetlanda - Bollnäs och så Åby/Tjureda - Målilla. En helg full av bandy avslutades med att sitta i sekretariatet i Sapa Arena och se Åby spela oavgjort mot seriekollegan Målilla i genrepet inför seriepremiären nästa helg. En rätt okej helg om man gillar bandy, även om en seger mot Målilla hade gjort helgen än bättre. Men vi sparar den tills det gäller i serien.

Helgen började faktiskt redan i fredags för min del då jag lyxade till det och tog ledigt från jobbet. Tanken var att sova ut på fredagsmorgonen men ändå låg man där klarvaken vid 9 tiden på morgonen, Rätt lagom då Allsvenska Supercupen började kl 9. Då hela cupen sändes live online så var det ett rätt lätt val att beställa och bara lägga sig i soffan med lite chips och godis :)
Extra intressant att se hur lagen från den södra allsvenskan skulle prestera, speciellt då vi i Åby mött både Nässjö och Tranås för några veckor sedan i träningsmatcher. 
Även om det är en lång väg så är allsvenskan vårt mål och det är kul att jämföra våra resultat med andra resultat och även om det är svårt att göra sådana bedömingar efter bara resultat så ger det ändå en hum om vad vi står.
Lagen från den norra allsvenskan får jag erkänna att jag inte har jättekoll på. Jag blev positivt överraskad av Borlänge, som till slut vann hela cupen efter att ha slagit Nässjö med 3-2 i finalen. GRATTIS!
Lidköpings AIK hade en tuff helg men vann till slut en match när man slog Tranås i matchen om sjunde plats. Jag vet inte riktigt var jag har LAIK, men jag tror de kommer hålla till i botten av allsvenskan i år, kanske får de kvala neråt. Kanske mot oss. 

Fredagskvällen fortsatte i soffan, men nu var det Vetlanda - Bollnäs som gällde, Tycker det är roligt att följa Vetlandas framfart, speciellt då klubben har en del Åby produkter i laget. Vinsten mot Bollnäs imponerade på mig. Tycker man var minst lika bra som Bollnäs i matchen och att vinsten var rättvis.
roligt att se att Jonas Claesson vågar satsa på de yngre spelarna och att nr 16 hos de gula är tillbaka efter sitt diskbråck.
Blir intressant att se vad laget kan göra när de nu möter Vänersborg och Sandviken på bortaplan härnäst.

Helgens höjdpunkt var ändå söndagskvällen. Genrep inför seriepremiären i division 1 mot seriekollegan Målilla GoIF.
 

En match som slutade 1-1 efter en rätt jämn tillställning utan många chanser och få skott på mål. För ett mer utförligt referat gå in på Åbys hemsida och läs. 
Givetvis hamnade jag i sekretariatet för andra gången denna säsongen, och andra gången i mitt liv. Och precis som första gången blev det för mycket för mig att hålla reda på. Att sköta resultattavlan, hålla koll på utvisningar och dessutom försöka köra lite liveuppdateringar på Twitter samtidigt är för mycket för mina hjärnhalvor. Tur att det bara är träningsmatch. När serien drar igång överlåter jag sekretariatet till någon lite smartare person, för då ska jag stå på läktaren och skrika :)

På tal om serien, tänk seriepremiär är ju nästa helg. Om den blir av är dock ytterst tveksamt, För vår del ska vi spela borta mot IF Stjärnan i Oskarshamn, Men de har inte börjat spola ännu så det känns tveksamt om de hinner få upp is tills nästa söndag, särskilt med tanke på att det ska vara rätt varmt kommande vecka. 
För vår del  började vi spola förra veckan och för någon dag sedan såg bandybanan ut sähär:


Nu är dock isen färdig och i morgon måndag är tanken att de första träningarna ska göras. Vaktmästarna har som  vanligt gjort ett kanonjobb och det ska bli skönt att kunna börja träna på stor is på hemmaplan. 

Även allsvenskan drar ju igång nästa helg, frågan är hur många matcher som kommer ställas in i bandy sverige på grund av isbrist. Tycker det är konstigt att inte Bandyförbundet skjuter fram säsogen några veckor då det alltid är såhär varje säsongsstart.  Jaja, vi får se vad som händer.
Angående hur det blir med vår seriepremiär hoppas jag vi får ett besked i början på veckan, Men mycket tyder som sagt på att matchen blir uppskjuten. Eventuellt byter vi så att vi spelar den i Åby men det verkade inte vara ett alternativ som något av lagen verkade jätteintresserade av.
Blir matchen uppskjuten blir seriepremiären den 14 november mot Tjust IF på hemmaplan.

Daniel Janlöv2015-11-02 00:26:00
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.