Fasta situationer avgjorde hemmapremiären

Fasta situationer blev avgörande i fredagskvällens hemmapremiär mot Målilla GoIF. Duggregn under hela matchen gjorde isen svårspelad och det bjöds inte på något skönspel. Men vi tog två sköna poäng och det var det viktiga.

Coach Janne och coach Johan hade tagit ut samma manskap som besegrade Bore förra helgen:

Oskar L i mål.
Tobbe J libero.
Daniel T och Dennis backar.
Rinaldo och Andreas H halvor.
Lasse defensiv mitt.
Marcus B och Gustav J offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Axel, reservmålvakt, Pontus S, Def. mitt avbytare, Jonathan offensiv mitt avbytare. Kasper avbytare forward, och Anton Sjöqvist.

Första halvlek:
Målilla med avslag och lagen känner lite på varandra inledningsvis, första chansen får Målilla när man får hörna efter dryga fem minuter.En bra variant gör att Stanislav Klyushanov får ett bra skottläge men Oskar kommer ut fint och får bollen rakt på sig.
I den sjätte minuten får vi vår första hörna, Rinaldo hittar Björn som blir nerriven en bit utanför straffområdet med frislag som följd. Frislaget från Filip tippar Jonas "Skorven" Persson i Målilla målet till hörna.
Andreas slår in hörnan som går till Filip som skjuter och Skorven hinner inte rädda. 1-0.
Det är vi som för spelet första kvarten och har mest bollinnehav, Dennis kan snappa upp en boll och sätter fart framåt men Målilla försvaret lyckas bryta i sista stund.
Målillas spel handlar mycket om Fredrik Johansson och Stanislav Klyusahnov som har bra fart på skridskorna, dock kommer de inte så många farliga chanser och när de gör så är Oskar i målet bra med.
Ett farligt frislag har man efter 13 minuter men skottet går precis utanför. Direkt efter tar Rinaldo bollen och åker igenom men inne i straffområdet blir han fälld av Målillas siste gubbe, solklar straff tyckte de flesta men ine domare Lisell.
Ett felpass från oss ger Målilla en riktit bra chans men Oskar gör en bra räddning.
I den 23 minuten åker Rinaldo ut 10 minuter för fasthållning, men trots en man mer skapar inte Målilla mycket, ett par hörnor har man men vårt rus är riktigt bra matchen igenom.
I den 35 minuten får vi vår fjärde hörna, Gustav slår in den och Målillas rus går på helt fel skytt vilket ger Daniel Tägt fritt skott, Stenhårt rakt upp i taket. 2-0.
Minuten senare reducerar Målilla till 2-1 när vi tappar bollen på offensiv planhalva efter miss i kommunikationen och med många spelare på fel sida bollen kan Målilla kontra in den.
I den 42 minuten har vi en situation där hemmaspelarna ropar på hörna, Detta tolererar inte domare Lisell och Tobbe J åker ut 10 minuter för olämpligt uppträdande, Om det sen är olämpligt uppträdande för att man ropar "Hörna, hörna" det är ju en annan sak.

Andra halvlek:
Andra halvlek bjöd på ännu mindre skönspel, mest långa bollar från båda lagen och inte mycket farligheter.
Precis som Tobbe hos oss så är Målillas victor Svensson duktig och slår undan de mesta av våra lyror.
I den 68 minuten får vi dock ett frislag en bra bit utanför straffområdet efter att Filip blivit bentacklad med utvisning som följd. Frislaget drar Filip till direkt på. bollen går rakt igenom muren och touchar någon och Skorven reagerar inte, 3-1.
Rinaldo får assist på målet av domare Lisell trots att han var på andra sidan planen, och det var ingen annan som petade heller.
I den 75 minuten står Lisell för ytterligare ett konstigt domslut, Tobbe plockar ner en lyra och blir sedan nerdragen, Lisell väljer dock att blåsa frislag till Målilla var på Dennis ifrågasätter domslutet, Gör man det mot Lisell så blir det 10 minuter för osportsligt. Efterföljande frislag rakt i muren.
Målilla har sedan en hörna som är nära men Tobbe rensar på mållinjen. Med 10 minuter kvar slår Rinaldo en lobbpass till Björn som så när kan slå in bollen på halvvolley men Skorven räddar.
Sista 10 händer inte jättemycket, båda lagen uttnyttjar sina timeouter och Målillas kapten åker i slutet ut 10 minuter för våldsamt slag. Matchen slutar 3-1.

Summering:
Ingen höjdarmatch, vädret är en stor orsak till detta. Dock tar vi två poäng vilket var det viktigaste, Nyckeln blev de fasta situationerna, Vi gör mål på två av våra sju hörnor vilket är vädigt bra. Samtidigt är vårt hörnrus riktigt bra och Målilla gör inga hörnmål på sina 9 försök.
Vi skapar inte mycket spelchanser även om vi har några lägen, Bland annat ska vi ha en straff när Rinaldo är igenom.
Målilla skapar inte heller mycket spelchanser men har ett par bra lägen när vi har en dipp i mitten på första halvleken.
Oskar är dock jättebra hela matchen och gör ett par fina räddningar.
Det var mycket lyror från båda lagen, särskilt i andra halvlek, Vårt försvar, med Tobbe i spetsen, är dock säkerheten själv, och slår lugnt bort vartenda boll.
Som sagt inget skönspel men två poäng vilket var det viktigaste. Offensivt kan vi bättre, Defensivt gör vi en bra insats där backlinjen med Tobbe, Danne och Dennis är riktigt bra.
Matchens lirare i respektive lag utsågs Tobias Johansson till i Åby och i Målilla nr 19 Stanislav Klyushanov.

Kul att nästan 300 personer tagit sig till Åby för att se matchen och en buss från Målilla som höjde på stämningen. Dessutom sände Smålandsposten matchen på sin hemsida där matchen finns att se i repris. I skrivande stund är denna sändningen den andra mest lästa artikeln på Smålandspostens hemsida vilket är roligt.
Ett stort tack till SMP och förhoppningsvis blir det fler direktsända matcher senare under säsongen, Förhoppningsvis kan vi då också bjuda på lite bättre bandy:)