Lagbanner
Förra säsongens seriesegrare väntar i Stinsen Arena

Förra säsongens seriesegrare väntar i Stinsen Arena

Malmbäcks IF, förra säsongens seriesegrare,väntar på fredagskvällen i Stinsen Arena i Nässjö. En ny tuff bortamatch och säsongens enda match som vi spelar inomhus.

efter uppehåll för a-laget förra helgen så är det äntligen dags för match igen. Fjärde matchen för säsongen och den tredje på bortaplan, En tuff inledning av serien men det betyder att de flesta av våra matcher andra halvan är hemma i Åby vilket är skönt.

Motståndet
Malmbäck har hunnit med att spela fem matcher med godkänt resultat, två vinster, en oavgjord och två förluster har det blivit. Laget innehåller flera duktiga spelare och gillar att spela med mycket fart. Spelare att se upp för lite extra mycket är nr 17 Victor Strand som leder seriens skytteliga på sina 7 mål varav alla är spelmål, och nr 9 Oscar Wareborn som med sina 11 poäng, 2 mål och 9 assist leder seriens poängliga.
Vi mötte Malmbäck i säsongens första träningsmatch och den vann vi komfortabelt. Det var dock Första passet för säsongen för Malmbäck så det går inte dra några växlar av den matchen utan det är helt andra förutsättningar på fredag kväll.

Inomhus och bra förutsättningar
Även om det varit bättre väder denna veckan så är det nu tillbaka på många plusgrader och regn så att matchen går inomhus är skönt. Bra is och det kommer säkerligen bli en fartfyllt match mellan två lag med bra fart.
Spelar vi som vi vet att vi kan så tar vi två nya poäng med oss hem vilket är målet. Förhoppningsvis får vi en bra start på matchen och går ut och ger allt från början, Spelarna borde ju vara sugna nu då de inte spelat på två veckor.
Förra säsongen förlorade vi bägge mötena mot Malbäck med uddamålet, 7-6 blev det i Stinsen och hemma i Åby 2-3.
Förlusten i Stinsen var extra smärtsam då segermålet kom i 92 minuten.

Som vanligt går det att följa matchen på Elitrapport om du inte tänkt åka upp till Nässjö och kolla på den.

****************

Malmbäcks IF - Åby/Tjureda IF 
Division 1 Södra, fredag 18/12
Domare: Håkan Grunditz
Stinsen Arena, Nässjö
Avslag: 19:30
Väderprognos: Matchen spelas inomhus.

 



Övriga matcher i serien denna helgen är:
Målilla  - Månsarp, fredag 19:30. På hemmais bör Målilla vinna denna matchen ganska lätt, så länge man inte underskattar motståndet. Mitt tips: 7-2.
Stjärnan - Tjust, lördag 14:00. Två lag med två inspelade poäng vardera, Behöver vinna för att inte tappa för mycket mark till lagen ovanför. Tror det kan bli en jämn match. Mitt tips: oavgjort? 4-4.
Bore - Åtvidaberg, söndag 14:00. Möttes i andra omgången och då vann Åtvidaberg med 4-3 efter 2 sena mål. Bore tog säsongens första seger i förra omgången. Revanschen är nog stor för den snörpliga förlusten i Åtvidaberg så hemmalaget lär vara laddade. Mitt tips: Bore vinner med 5-4
 

Daniel Janlöv2015-12-17 22:25:00
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.