Lagbanner
Hela omgång 2 uppskjuten
Det får gärna bli sådant här väder även i år!

Hela omgång 2 uppskjuten

Tre matcher skulle spelats i helgen i den södra ettan, Men vädret fortsätter att ställa till det och alla tre matcher har blivit uppskjutna. Vi skulle i morgon söndag spelat hemma mot Tjust men i torsdags togs beslutet att skjuta upp den matchen då det inte gick att garantera att isen skulle vara spelbar. Isen har varit på plats ute i Åby i över en vecka men vädret gör att det fortfarande saknas linjer och det ihärdiga regnet gör att vissa delar av planen inte är i bästa skick.

Men isen har varit fullt träningsbar vilket är skönt och det har varit full aktivitet på banan veckan som varit. Bland annat har a-laget kört ett par pass med mycket folk och bra tempo.
Även BK Bore - Målilla GoIF och Åtvidabergs BK - IF Stjärnan fick ställas in pågrund utav isbrist.

ENDAST TVÅ LAG  SOM HAR SPELBAR IS 
De lag som har spelbar is i serien är Månsarp, som spelar sina matcher på Råslätts IP i Jönköping och Malmbäck som spelar i Stinsen Arena i Nässjö. Vi i Åby har som sagt is uppe men ej i spelbart skick ännu.
Arena oskarshamn, som är både BK Bores och IF Stjärnans hemmaarena började spola upp i början på veckan och förhoppningsvis kan den vara  färdig  tills fredag då  vi möter BK Bore i Oskarshamn. På Tjustvallen i Gamleby har man också startat aggregaten, och i Åtvidaberg har man kommit så långt att man idag kunde teståka isen. Hur det ser ut i Målilla vet jag inte.
Kommande vecka ska tyvärr inte bli kallare heller som det ser ut nu, Vädret i Åby ska vara runt 6 grader och regn i stort sett varje dag. Men nästa lördag ser det ut att vända då regnet ska sluta och temperaturen ska gå ner runt nollan, Så de finns hopp:)

FEM UPPSKJUTNA MATCHER REDAN 
Så i nuläget är det totalt fem matcher som är uppskjutna, två från den första omgången och alla tre från omgång två. Några av dessa  har redan fått nya speldatum. vad det gäller våra två uppskjutna matcher, IF Stjärnan borta och Tjust IF hemma så är nya datum ej satta ännu. Ett perfekt datum för Åby - Tjust hade varit lördagen den 6 februari då bägge lagen är spellediga denna helgen.
Stjärnan - Åby är svårare att hitta ett bra datum för då vi inte är spellediga någon helg  samtidigt. Men ett datum som borde fungera är söndagen den 13 december.  Stjärnan spelar visserligen fredagen den 11 december men ett bättre datum är nog svårt att hitta. Men vi får se hur det blir.
 
För övrigt så är meningen att övriga division 1 serier ska dra igång denna helgen, Men även här är det isproblem på sina ställen och en del uppskjutna matcher.
Jag har inte någon superkoll på dessa serier men inför ett eventuellt kval så håller man ju lite koll:)  Eventuellt kommer det i dagarna att dyka upp ett tips på hur jag tror de andra ettorna kommer att sluta och vilka lag jag tror går till allsvenskt kval. Så håll utkik.

Daniel Janlöv2015-11-14 10:40:00
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.