Lagbanner
Inför första kvalmatchen mot Mölndal BK.

Inför första kvalmatchen mot Mölndal BK.

Mölndal BK är första motståndet vi ställs mot i kvalet till allsvenskan. Efter att ha varit spellediga i två veckor startar nu äntligen kvalet. Sex matcher ska spelas på 14 dagar och det är nu det gäller att toppa formen.

Trots att vi inte spelat match på ett tag går vi in i kvalet med en väldigt positiv känsla. Intensiteten på de senaste träningarna har varit riktigt bra och man kan se på spelarna att de är taggade.
Vi har fortfarande en del skador i truppen men överlag ser det bra ut. Vad vi vet med säkerhet är att Gustav Johansson inte är tillgänglig större delen av kvalet då han är utomlands. Även Daniel Haraldsson missar de två första matcherna pågrund av resa. 
Men vi har en väldigt bred trupp denna säsong vilket kan komma att behövas nu när det blir så tätt mellan matcherna. 

Mölndal
Det var sex säsonger sedan som vi senast mötte Mölndal. Vi tog bara en poäng mot dem då, 4-4 på hemmais. Många nya spelare i laget sedan dess men en del spelar kvar. Christoffer Olsson gjorde många mål på oss den säsongen, Christoffer är poängbäst i Mölndal även i år så här gäller det att se upp. 
En annan spelare att se upp med är 47 årige Stefan Nordén. Spelande tränare i laget och ett namn som nog många av er känner igen. Har spelat många säsonger i Elitserien bland annat i Vetlanda tillsammans med Björn och Fredrik. 


Förvänta oss helt annat motstånd
Efter att ha flygit igenom seriespelet kan vi nog förvänta oss helt annat motstånd nu. Det gäller att vi är ödmjuka och går in med rätt inställning. Vi kommer nog att sättas på större prov direkt och det gäller verkligen att vi är med i defensiven och jobbar hårt över hela banan. Klarar vi av att hålla ihop lagdelarna och åka skridskor som vi vet att vi kan i det defensiva arbetet så kommer det offensiva spelet komma därefter.

Vi har ju som sagt mött Mölndal tidigare men det var så pass länge sedan så vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss utav dem. Samtidigt ska vi koncentrera oss på vårt eget spelsom i de bästa stunder ska vara tillräckligt bra för att vålla problem för samtliga motståndare i kvalet. 


Bolltempot nyckeln till vinst 
Att vi håller ett högt bolltempo kommer bli nyckeln till seger i matchen. Får vi igång skridskoåkningen och får upp bolltempot så är mycket vunnet. Samtidigt gäller det att vi inte stressar för mycket utan värderar våra lägen och går till anfall i rätt lägen. Hålla bollen inom laget och få många spelare delaktiga.
Vädret ska bli pefekt med klar himmel, uppehåll och 1 minusgrad. Precis oms vi alla vill ha det!

 



Åby/Tjureda IF - Mölndal BK
Allsvenskt kval, Grupp A 2016, fredag 26/2
Domare: Dennis Erihn
Konstisbanan Åby
Avslag: 19:00
Väderprognos: Klart, -1 grader
 

Mer koll på motståndet Mölndal finns på Åbys hemsida  i en artikel som du hittar HÄR.

Läs gärna också vad Bandyproffessorn Curt Einarsson har att säga om sjävlaste Stefan Nordén, spelande tränare i Mölndal. Den artikeln hittar du HÄR.

Daniel Janlöv2016-02-26 14:31:21
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.