Lagbanner

Seger i regnet på Råslätt

Det var som väntat svåra förhållanden som väntade när vi anlände till Råslätts IP i Jönköping på söndags eftermiddagen för match mot Månsarps IF. Regn och blåst och bara att ställa sig in på att det skulle bli svårt att spela längst isen. Det var dock ett laddat gäng som steg ur bussen med bara en tanke i huvudet, SEGER!

Coach Janne och coach Johan hade gjort ett par förändringar i laget inför denna matchen jamfört med de två första matcherna, Lasse och Jonathan ut, in med Daniel H och Martin L. Vilket gav denna uppställning:

Oskar L i mål.
Tobbe J libero.
Daniel T och Dennis backar.
Rinaldo och Andreas H halvor.
Pontus defensiv mitt.
Marcus B och Gustav J offensiva mittfältare.
Björn och Filip F på topp.
Bänken: Martin Lindqvist, Daniel Haraldsson, Kasper Pettersson och Anton Sjöqvist.


Första halvlek:
Vi startar matchen bra och redan i den andra minuten får vi en hörna från vänster. Andreas slår in den, Filip skjuter och bollen letar sig in mellan benen på Månsarps-spelarna, 1-0 och en drömstart.
Vi fortsätter att spela bra och första 10 minuterna gick det spela hyffsat på isen vilket vi försökte utnyttja, Vi hade även en rejäl medvind vilket gav oss extra fart. 
Vi testar en del skott från distans som Månsarps målvakt har lite problem med, ett av dessa skott leder till en ny hörna som dock blir resultatslös.
Sju minuter in och Dennis får bollen på sin backposition, Han hittar Filip på mittplan, Filip kommer in på offensiv planhalva och får god tid på sig att sikta, stenhårt rakt upp i målvaktens vänstra hörn från 20 meter. Rikitg snyggt och 
2-0. 
Bara två minuter senare får vi en ny hörna efter skott utifrån, Filip skjuter och Martin är framme och slår in returen.
Inte ens 10 minuter hade gått och redan 3-0, en riktig drömstart. Det börjar nu bli mer och mer vatten på planen och svårt att få med sig bollen.
Månsarp skapar sedan sin första chans men Oskar är med i målet och räddar skottet. Efter 13 minuter åker Gustav J ut 10 minuter för Ojust tackling men vi fortsätter att jobba på och har ytterligare ett par skott på mål som målvakten klarar.
I den 25 minuten gör Filip sitt tredje mål för dagen, framspelad av Gustav. Minuten efter gör vi också 5-0. Filip skjuter, på returen är Martin framme men målvakten räddar även den, men bollen går ut till Kapser som från straffområdespunkten har helt öppet mål och enkelt kan lägga in den.
Halvtimmen spelad nu och Månsarp får sin första hörna, Som i tidigare matcher är vårt rus riktigt bra och plockar hörnan utan problem.
Det sista som händer innan halvlek är ett Månsarp skott som ändrar rikting på något och ställer Oskar lite i mål, men Tobbe är med och lyckas rensa undan bollen på mållinjen. 


Andra halvlek:
TIll andra halvlek så har regnet tilltagit ännu mera, dessutom har vi nu en besvärlig motvind. Vi lyckas ändå ta kommandot direkt och har någon hörna och ett par skott på mål inledningsvis.
Timmen spelad och Rinaldo har flippat sig fram på sin kant ända ner till kortlinjen där en Månsarp spelare struntar i boll och bara går på spelare, Frislag vid hörnflaggan. Fredrik slår frislaget längst isen och vid första stolpen står Björn och styr upp bollen i lyften mot den bortre stolpen, där dyker Martin upp och kan slå in bollen på volley, 6-0.
Två minuter senare gör Martin sitt tredje mål för dagen efter fin passning från Markus. 7-0.
Om den inte gjort det tidigare så känns nu matchen verkligen avgjort, Detta tillsammans med vädret gör att vi går ner oss lite. 20 minuter kvar och Månsarp kommer runt på höger kanten, åker in mot mål och lyckas reducera till 1-7.
Bara minuten senare gör de även 2-7 när en lyra går fram och avslut i bortre.
Efter detta tar vi tag i det igen och Anton slår en perfekt lyra till Marcus som gör 8-2 till oss.
Månsarp har ett par hörnor men ingen som är nära utan vi kan avsluta målskyttet två minuter innan slutet när en perfekt lyra går fram till Björn på vänsterkanten, Björn trampar runt sin gubbe och passar snett inåt bakåt till Filip som skjuter. 
Skottet går i stolpen och ut i ryggen på målvakten och in i mål. 9-2.
Det sista som händer i matchen är ett skott på mål från Månsarp som Oskar klarar. 

Summering:
9-2 borta på Råslätts IP i ösregn är något vi ska vara väldigt nöjda med. Med tanke på hur svårt vi brukar ha det där uppe så var det en väldigt skön seger och en riktig laginsats som gör att vi kan ta två nya poäng.
Som sagt så ska hela laget ha beröm för sin inställning och vilja. Extra plus till Filip och Martin med sina 5 respektive 4 poäng.
Nu fortsätter vi hoppas på kallare väder så vi kan få spela lite bandy under riktiga förhållanden, Helgens svåra väder har ställt till det för många bandyföreningar i Sverige och det är många matcher som fått ställas in på grund av detta.
Nästa match för a-laget är inte förrän fredag den 18 december då vi åker till Nässjö för match mot Malmbäck. Den matchen spelas ju inomhus så då slipper vi ju regn oavsett:)

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 4 st, Martin Lindqvist 3 st, Kasper Pettersson, och Markus Bodin.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Björn Einarsson 2 st, Martin Lindqvist, Gustav Johansson, Markus Bodin, Dennis Sjögren, Filip Fransson, och Anton Sjöqvist.

Daniel Janlöv2015-12-06 20:53:26
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.