Lagbanner
Seriefinal i Målilla

Seriefinal i Målilla

Ikväll blir det seriefinal när vi Möter Målilla borta kl 19:30. Målilla har gått bra i serien och endast förlorat mot oss när vi möttes innan jul. Hemmalaget måste nog slå oss ikväll om inte chansen att vinna serien ska rinna iväg.

Vi vann som sagt första mötet, 3-1 blev det då i match som spelades i dåliga förhållanden vilket gjorde att underhållningsvärdet var lågt. Kvällens match bjuder på bättre förutsättningar och förhoppningsvis kommer vi få se en jämn fartfylld match med mycket kamp.

Det är två skickliga lag som möts men det gäller att inte ha för stor respekt för varandra utn våga gå ut och köra och göra det man ska. För vår del gäller det att alla spelare tänder till nu och offrar allt ikväll. Att vi är villiga att göra skitjobbet och att vi jobbar för varandra. 

Bägge lagen har byggt sin framgång hitills denna säsongen på bra försvarspel, Vi har bara släppt in 11 mål, Målilla 14, så mycket talar för att det kan bli en målsnål match.
Det gäller att ta vara på de chanser man får, inte gör för mycket misstag som ger motståndarna bra lägen, och är noggranna i vartenda situation. 
Fasta situationer kommer bli viktiga. Matchen kan mycket väl avgöras på just en sådan.

Det kommer nog bli bra stämning på läktarna, Målillas klack Happy Clappers håller alltid igång, och dessutom kommer det en full supproterbuss från Åby också. Kul!

Läs vad tidningarna skriver inför matchen:

Sveries Radio.se/Kalmar
Länstidningen Vimmerby
Barometern

Ett längre inför finns också på Åbys hemsida HÄR.
 


Övergångsfönstret

Övergångsfönstret stänger idag, det blir intressant och se ifall något av lagen i serien gör någon värvning i sista stund. Lite har hänt hitills:

Oscar Wareborn: Lämnar Malmbäck och spelar med Jönköping i Allsvenskan resten av säsongen. Tungt tapp för Malmbäck. Oscar är en av lagets bäste spelare. 6 mål och 8 assist hann OScar med att göra på de 9 matcher han lirat för Malmbäck.

Lukas Wahlgren, Dennis Einemo, Tobias Andersson. Från Jönköping till Månsarp resten av säsongen. Fina förstärkningar för Månsarp som spetsar till deras trupp inför avslutningen av serien.

Rasmus Ek. Junioren lämnar Bore, som han gjort en match för i år, och går till Stjärnan.
 
Övriga matcher denna helg

Malmbäcks IF - BK Bore: Bägge lagen i mitten av tabellen med 5 poäng vardera. Bore vann första mötet dem emellan med 8-4. Vore verkar vara i bättre form, Tror de vinner med 6-3.

Åtvidabergs BK - IF Stjärnan: Åtvidaberg kom undan med nöd och näppe senaste omgången mot Tjust, Stjärnan är inte i form alls och har mycket skador. Lätt Åtvid seger? 6-1.

Tjust IF - Månsarp IF: Botten möte. Tjust har endast två poäng, som man tog mot Tjust Månsarp när lagen möttes på Råslätts IP. Månsarp har, efter att ha inlett med sex raka förluster, hittat formen och vunnit sina två senaste matcher. Svårtippat, 4-4.

Åby/Tjureda IF - Tjust IF: Redan på söndag spelar vi igen, Hemma mot Tjust, Detta är matchen från omgång två som blev uppskjuten. Mer om denna kommer i helgen.

 


 

Daniel Janlöv2016-01-15 13:45:00
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.