Lagbanner

Seriepremiären inställd

Inte överraskande så togs beslut i början på veckan att skjuta på premiären. Matchen som skulle spelats på Arena OSkarshamn mot IF Stjärnan flyttas fram till ännu ej bestämt datum, då vädret gör att is inte gått att spola.

Åby jubel förra säsongen i Oskarshamn mot Stjärnan























Bilden:Åby jubel förra säsongen i Oskarshamn mot Stjärnan
 

I Åby har isen funnits sedan förra helgen men dock är inga linjer på plats och då helgens väder såg oroväckande ut så var det för riskfullt att byta hemma/borta och spela premiären hemma på söndag.
Så det betyder att seriepremiären sker nästa söndag, den 16 november kl 14:00 i Åby. För motståndet står Tjust IF. Ett Tjust som värvat flera spelare inför i år men inte riktigt fått ihop det på försäsongen.

Endast en match spelades i premiäromgången

Isproblemen ställer till det. Det är många arenor som saknar is i hela Sverige och många matcher som skjutits upp.
I vår serie, skulle det spelats tre omgångar i helgen, av dessa tre blev endast en av. Tjust fick ställa in sin tänkta hemmapremiär mot BK Bore, Och sen som sagt så ställdes vår premiär borta mot Stjärnan in.
BK Bore har också redan ställt in sin andra andra match, deras tänkta hemmapremiär mot Målilla i Oskarshamn den 13 november.  Man försökte flytta en annan seriematch till denna helgen men det blev inget med det då varken Månsarp eller Malmbäck var intresserade pågrund av spelarbrist.
Även Åtvidaberg har ställt in sin seriepremiär som skulle skett  på Kopparvallen den 14 november mot IF Stjärnan. Denna matchen har redan fätt ett nytt datum och kommer spelas den 16 januari istället.
Så än så länge hela fyra matcher som skjutits upp, och endast  två av sex matcher i de tvä inledande omgångarna kommer spelas som planerat.
I den tredje omgången som spelas  20/21 oktober har BK Bore, Målilla och Tjust hemmamatcher, Förhoppningsvis blir det kallare innan dess så de finns is på dessa ställen då.
 
Den matchen som kunde spelas från den första omgången var den mellan Malmbäcks IF och Månsarps IF.  Den vann Malmbäck med 10-5 efter 5-2 ledning i paus. Månsarp hade dock ledningen med både 1-0 och 2-1. Henrik Andersson i Månsarp bäste poänggörare på planen med sina 3 mål och 1 assist. Malmbäcks Axel Henrysson, Viktor Strand och Pär Lindqvist svarade för 3 poäng vardera.
Malmbäck är ett lag, som om de får sitt spel att stämma, säkerligen kan blanda sig i toppen av tabellen om allt går deras väg.
Månsarp får det nog tuffare, men kommer definitivt ta poäng här och där, särskilt i Jönköping på Råslätts IP där många lag brukar ha det tufft.
 
Skador
För övrigt så har vi kunnat träna på bra ute i Åby i veckan, Vaktmästarna har gjort ett grymt jobb som dels lyckats på upp isen, men också kunnat hållit den i så bra kvalitét under veckan som varit.
Vi dras tyvärr av en del skador fortfarande men de flesta går åt rätt håll. Det senaste är dock en tråkig nyhet. Martin Jonsson, som under försäsongen varit bra på sin liberoposition, har åkt på en knäskada och blir borta en längre tid. Tråkigt framför allt för Martin men också för laget. Förhoppningsvis är Martin tillbaka så fort som möjligt.
Martin Jonsson, Senaste spelaren att bli skadad

Bilden: Martin Jonsson

Truppen
Truppen finns nu inlagt här på SvenskaFans. Kika gärna in på vå lagsida och klicka dig vidare till Truppen.
Noterbart är att det är hela 5 spelare som inte har Åby som moderklubb, Det var många år sedan vi hade så många spelare som kommer från andra klubbar. Vi har lyckats knuta till oss ett par intressanta spelare som på ett eller annat sätt har någon anknytning till föreningen och det finns en tanke bakom allt som vi hoppas kommer gynna både laget och föreningen i längden.
En annan sak är att medelåldern är betydligt högre i år än var den varit på länge, Förhoppningsvis är detta något som ger mer rutin och lyfter hela laget och gör att vår lägstanivå som lag blir högre än den varit i vissa matcher de senaste säsongerna.

Daniel Janlöv2015-11-07 13:48:00
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.