Lagbanner

Spellediga i helgen, men en massa annan bandy att följa:)

Åby/Tjuredas a-lag är spellediga denna helgen, Öjabys sena avhopp gjorde ju att det nu blir fyra spellediga omgångar för varje lag i årets division 1 södra. Förutom denna helgen så är vi oxå spellediga på annandagen, helgen den 7 februari och sista omgången den 20 februari. vi är 8 lag iserien, 2 lag är spellediga varje omgång, vissdt kom Öjabys avhopp sen men jag tycker nog ändå förbundet borde gjort om spelschemat och tryckt ihop det. Som det är nu blir det alldeles för ryckigt, och det kom

Sen givetvis har det milda vädret påverkat detta ännu mer med alla matcher som fått skjutas upp. Det blev ytterligare en uppskjuten match i går då Tjust - Bore inte kunde spelas då Tjust fått problem med sitt aggregat.
Har tattat räkningen med nu är det väl runt 7-8 matcher som skjutits upp, Bara vi har ju två uppskjutna, omgång ett och två.
Kollar man på spelschemat så är det omgång 7 som spelas denna helgen, men vi har bara spelat tre matcher, Åtvidaberg bara två, malmbäck, Målilla och Månsarp har spelat flest med sina fyra.
Även de andra serierna har samma problem, i den västra ettan har Sunvära inte spelat en enda match ännu,  medan Skövde spelat fyra stycken, Snacka om haltande tabell.
 
Ingen match för a-laget på annandagen
Förresten.. När var man inte på annandagsmatch i bandy, Som sagt så är vårt a-lag spellediga nu sen Öjabys avhopp. Det blir första året sen jag började kolla på bandy för nästan 20 år sedan som föreningens a-lag spelar på annandagen.
Tack och lov så blir det derby i division 2 då vårt u-lag möter Öjaby. Så det blir ju ett "mini-derby" och förhoppningsvis mycket folk och bra stämning ändå.
 
Abstinsens..
Så vad gör man då för att stilla abstinensen när inte a-laget spelar. Man följer alla andra matcher som spelas. Plus att vårt u-lag spelade i går, fredag mot Fredriksbergs BK. Det blev vinst med 8-1:) Mer om den matchen hittar du HÄR.
Det var för övrigt första gången jag var på bandy i Ronneby och på Lugnevi. Det fick mig att tänka på hur många bandyarenor jag varit på i mitt nu rätt långa supporterliv. När jag räknade lite snabbt i huvudet kom jag fram till runt 20 stycken, inte jättemånga men ändå helt okej:)
När SM finalen spelades i Friends Arena var jag där, det var häftigt, Jag har dock aldrig varit på Zinkensdamm, Det skulle jag vilja någon gång. Det skulle även vara kul att se en match i någon av de större inomhus arenorna, typ Lidköping, Sandviken eller Vändersborg.
En annan häftig och speciell arena är ju Skarpe Nord, Där har jag varit ett par gånger när vi hade Kareby i serien för 6-7 år sedan.
Minns att vi kvalade mot dem ett år till allsvenskan, vi vann första matchen hemma men sen förlorade vi på Skarpe Nord och åkte ut då vi gjort mindre mål på bortaplan, Det var en tung resa hem till Småland den kvällen.
 
Divison 1 Södra
Så vad händer i vår serie i helgen. I går, fredags, hade Målilla sin hemmapremiör efter tre raka bortamatcher. Det var derby mot Stjärnan. Stjäran tog ledningen med 3-2 i början på andra men sen vände Målilla kunde vinna med 6-3.
Det betyder att Målilla gick upp på lika många poäng som vi, 6 st, fast med en match mer spelad än oss. för Stjärnan var det första förlusten. man har sedan tidigare en vinst och en oavgjort.
Idag lördag kan även Åtvidaberg gå upp på 6 poäng, bortamatch mot Månsarp och här är Åtvid stora favoriter. Åtvidaberg som bara spelat två matcher så här långt, man har viunnit bägge dessa.
Precis som Månsarp skrev på sin hemsida idag så är man underdogs mot alla lag i serien, Men laget kommer skrälla någon match och sno en poäng här och där.
För min del får gärna göra det i eftermiddag mot Åtvidaberg:)
Ett annat lag som börjat bättre än jag förväntade mig är Malmbäck. Fem poäng på fyra matcher. I morgon söndag spelar Malmbäck borta mot Bore i en intressant match.
Bore, som börjat sämre än jag trodde, tre raka förluster. Jag tror första segern kommer i morgon mot Malmbäck. För övrigt är Malmbäck vår nästa motståndare kommande fredag i Stinsen Arena. då blir det ju garanterat bra förhållanden och åka av.
 
Nytt speldatum för matchen mot Tjust
Som jag nämde ovan så har vi ju två matcher som är uppskjutna, Premiären borta mot Stjärnan och hemmamatchen mot Tjust från andra omgången.
Tjust matchen har fått ett nytt datum nu, Söndagen den 17 januri kl 14:00 möter vi dem hemma i Åby. Detta blir en riktig bandy helg.
Fredagen den 15 möter vi Målilla borta. Sen på lördagen spelar u-laget derby mot Öjaby, och sen alltså Åby - Tjust på söndagen, Grym helg:)

Daniel Janlöv2015-12-12 12:33:00
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.