Tillbaka i serieledning efter ny storvinst

IF Stjärnan hade inte mycket att hämta i Åby på tisdagskvällen. Bortsett från de inledande minuterna av matchen ägde hemmalaget tillställningen och kunde enkelt vinna med hela 11-1. I och med segern är laget återigen etta i den jämna tabellen. De tre lagen i topp har alla 10 poäng och det ser ut som de blir dessa tre lag som kommer göra upp om den åtråvärda förstaplatsen.

Matchen:

Första fem minuterna är det Stjärnan som är bäst, Bortalaget har ett par hörnor och dessutom ett riktigt bra skottläge där Oskar Löfqvist gör en riktigt bra räddning. Därefter börjar vi ta över spelet mer och mer och efter 10 minuter får vi vår första hörna. 1-0 genom Filip Fransson.
Efter detta rullar det på och i paus ledning med 5-0 efter att Fransson varit riktigt het och varit inblandad i samtliga mål. Samtidigt kunde vi gjort ett par mål till men Stjärnans målvakt Daniel Persson gör ett par vackra räddningar, minns framförallt en enhandsräddning när Björn Einarsson kom fri. Ett av tre-fyra firlägen som Daniel räddar i matchen.

Andra halvlek hinner knappt att börja innan det blir 6-0. Stjärnan kan vid ställningen 8-0 i den 77 minuten göra ett tröstmål när vi inte får undan bollen. Vi hinner sen med att göra ytterligare tre mål fram till slutresultatet 11-1.

Riktigt bra match från vår sida. Försvarsmässigt spelar vi i stort sett perfekt övfer hela banan i 90 minuter. Framåt gör vi 11 mål och våra spelare i anfallet är heta och levererar. Fransson och Einarsson har en bra kemi och står tillsammans för 13 poäng. Även Andreas Haraldsson gör en helgjuten insats som anfallsavbytare och är giftig med sin kvicka skridskoåkning och riviga spelstil. Två mål och en assist från Andreas klubba i denna match.
På mittfältet har vi flera skickliga spelare som alla bidrar offensivt och är med och bygger upp alla fina anfall vi skapar. Bakåt är Oskar som vanligt en suverän sista utpost, Försvaret med Tobias Johansson som dirigent spelar lungt och behärskat samtidigt som våra defensiva mittfältare gör som vanligt ett enormt jobb, det är en position som man kanske inte alltid lägger märke till på plan men ack så viktig. Pontus Sjölund och Daniel Harladsson sköter denna rollen galant.

Mål Åby/Tjureda:
Filip Fransson 4 st, Björn Einarsson 3 st, Andreas Haraldsson 2 st, Martin Lindqvist , och Gustav Johansson.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Filip Fransson 3 st, Björn Einarsson 3 st, Andreas Haraldsson, och Fredrik Rinaldo.

Läs gärna ett utförligare referatet från matchen på Åbys hemsida HÄR!

Andra resultat:

Månsarp tog sin första seger när man på hemmais besegrade Malmbäck med 4-3. Grattis!
Jag trodde faktiskt att Malmbäck skulle vinna denna matchen, men som jag nämnt innan så ska man inte underskatta Månsarp. Fler lag kommer få porblem med dem på Råslätts IP.

Seriefinal på söndag

På söndag blir det seriefinal när Åtvidaberg kommer till Åby. Det blir en riktigt spännande match. Åtvidaberg har precis som vi fem segrar på sina fem matcher så det är en viktig match.
Vi mötte Åtvidaberg två gånger under försäsongen där lagen vann varsin match. Spelar vi som i tisdags mot Stjärnan så tror jag Åtvidaberg får det jobbigt mot oss.
Men innan dess ska vi fira nyår, Gott nytt år på er så hörs vi till helgen!!