Lagbanner
Tuff match väntar på Råslätts IP

Tuff match väntar på Råslätts IP

På söndag eftermiddag väntar en tuff bortamatch i Jönköping på Råslätts Arena. Motståndare är Månsarps IF. Råslätts IP har under åren varit lite av vår mardrömsarena och oavsett vilket lag vi möter där så har det alltid varit tuffa matcher för oss där vi inte riktigt får vårt spel att klaffa.

Vi har startat serien bra med två raka segrar och går för vår tredje. Ett par ändringar görs i laget sen den förra matchen, Lars Thuresson och Jonathan Svensson utgår, in kommer Martin Lindqvist, Daniel Haraldsson och Gustav Warelius. I övritg samma manskap som senast mot Målilla.
Månsarp har haft en tuffare start på säsongen med tre raka förluster. Trots den tuffa början så är Månsarp ett lag som kan ställa till det för samtliga lag i serien så det gäller att vara med från början.

Vädret ska inte vara det bästa, 9 grader varmt och regn volket kommer göra det svårspelat och förmodligen kommer det bli mycket långbollar. Förra året förlorade vi bortamatchen mot Månsarp med hela 7-3 i en match där vi aldrig var riktigt med, Vi vill inte ha en repirs av detta. Det gäller att vi är 100 procent fokuserade och går ut och kämpar hela matchen om vi vill åka hem med två poäng.


Läs vad Åby/Tjuredas hemsida skriver inför matchen HÄR!
 



Det har spelats en del andra intressanta matcher i den södra ettan sen sist. 

Bore - Målilla i torsdags vann Målilla till slut med klara 6-2 efter att ha ryckt i andra. Tufft för Bore som nu har tre raka förluster. Målilla desto bättre start, två vinster och en förlust.

Stjärnan höll sin förlustnolla intakt när man kryssade med Malmbäck, 4-4. 

Åtvidaberg leder serien, två vinster av två möjliga. på söndag skulle man mött Målilla på hemmaplan med Kopparvallens aggregat har gått sönder och matchen ställts in, Man räknar med att det kommer ta ca 2 veckor att laga aggregatet, Surt, Hoppas det löser sig.

I morgon söndag spelas också matchen Malmbäck - Tjust, Vinnaren här hakar på toppen i tabellen. 

Daniel Janlöv2015-12-05 14:09:59
Author

Fler artiklar om Åby/Tjureda

Försäsongen drar igång och spelschemat för division 1 södra klart.