Vinst i seriefinalen

Det blev vinst i söndagens seriefinal mot Åtvidabergs BK med 4-1 efter 3-0 i paus. I och med segern är vi fortfarande obesegrade och tar nu greppet om den jämna serien. Över 300 personer hade tagit sig till Bandybanan i Åby denna söndagseftermiddag och de fick se en spännande match mellan två bra bandylag. Två mål sent i första halvlek blev lite matchavgörande och gjorde att Åby kunde spela med lite mer marginal i andra.

Dagens lag:

Oskar Löfqvist i mål.
Tobias Johansson libero.
Lars Thuresson och Dennis Sjögren backar.
Fredrik Rinaldo och Gustav Warelius halvor.
Daniel Haraldsson defensiv mitt.
Marcus Bodin och Gustav Johansson offensiva mittfältare.
Björn Einarsson och Filip Fransson på topp.
Bänken: Jonathan Svensson, Andreas Haraldsson, Christoffer Claesson och Axel Davidsson.

Matchen:
Vi kan ta ledningen i den 11 minuten när Björn forcerar in en hörnretur till 1-0. Bra start på matchen och för andra matchen i rad gör vi mål på första hörnan vi skapar.
Första halvlek är jämn men det är vi som skapar mest chanser främst genom skott och hörnor. Åtvidabergs bäste spelare på plan, målvakten Joakim Nygren, är väldigt duktig och gör många fina räddningar matchen igenom.
Sista fem minuterna av första halvlek blir lite matchavgörande. Först gör vi 2-0 snyggt av Marcus Bodin som blir frispelad av Gustav Johansson och lyfter in bollen övern utrusande Nygrens benskydd.
 Vi hinner ocskå göra 3-0 när Filip Fransson slär ett långt frislag till andra sidan där Fredrik Rinaldo kommer, åker slalom runt två backar in i straffområdet, rundar målvakten och slår in bollen i mål.
Två psykologiskt viktiga mål och skönt att gå till pausvila med 3-0 istället för 1-0.

Andra halvlek känns det sedan som vi  har bra kontroll över. Åtvid reducerar med haltimmen kvar till 3-1 men vi gör ganska omgående 4-1 som sedan står sig matchen ut. Även 4-1 målet är det Björn Einarsson som gör när han igen trycker in en hörnretur.
Vi har ytterligare ett par fina lägen där vi får på bra avslut men som målvakten klarar.
Oskar Löfqvist får också jobba i vårt mål och göra en hel del fina räddningar. Vid två situationer får Oskar också bra hjälpa av sina försvarare som räddar bollen på mållinjen, Åtvidabergsspelarna ropar bägge dessa gånger att bollen var över linjen men domarna slår ut med armarna och friar. Skönt att kunna ha dessa domarbeslut på sin sida ibland.
4-1 står sig som sagt matchen ut och sjätte raka segern är ett faktum.

Riktig kul att så många kommer och kollar på våra matcher, 312 personer denna matchen och ett snitt på 282 personer per match på de tre inledande hemmamatcherna denna säsongen. Det får ses som klart godkänt.

Mål Åby/Tjureda:
Björn Einarsson 2 st, Marcus Bodin, och Fredrik Rinaldo.

Framspelningar Åby/Tjureda:
Andreas Haraldsson, Gustav Johansson, och Filip Fransson.

Matchrapport finner du HÄR: Matchrapport
Matchlogg finner du HÄR: Matchlogg

Bilder från matchen finns HÄR.

Längre referat finns att läsa på Åbys hemsida HÄR.

Tabellen:
I och med segern tar vi greppet om tabellen. Vi gick upp på 12 poäng, bakom oss ligger Målilla och Åtvidaberg på 10 poäng vardera, Vi har alla spelat sex matcher. Både Åtvid och Målilla har varsin förlust, mot oss.
Det ser bra ut men är fortfarande långt kvar, 8 matcher till ska spelas och det gäller att ta en match i taget.

Nästa match:
Nästa match är redan på onsdag när vi åker till Gamleby och möter Tjust IF. Tjust som startar serien svagt och endast tagit två poäng på sex matcher. Men laget är bättre än så och har flera duktiga spelare så det gäller att ge järnet och inte underskatta dem för att ta sjunde raka segern.