Allt avgörs i den sista omgången
Läget är ganska prekärt för Bajen men en vinst mot SAIK tar oss till slutspel.

Allt avgörs i den sista omgången

Hammarby förlorade sin slutspelsplats igår och måste nu ta tillbaka den.

En omgång av Elitserien 2020/21 återstår och den spelas på tisdag. Efter gårdagens förlust mot Edsbyn (6-8) och Brobergs oväntade vinst mot AIK halkade vi ned till en 11:e plats i tabellen. Lyckas vi inte ta kliv högre upp är säsongen därmed över på tisdag kväll.

Hammarby ska upp till Gästrikland och möta Sandviken, en motståndare som vi haft många duster mot genom åren. Vi vann hemma mot Sandviken på en blöt is i december men i hallen, och i deras hemmaborg, brukar SAIK av tradition vara starka. Att Forslunds mannar bara har en hemmaförlust den här säsongen i Göransson Arena vittnar om det.

Efter våra antagonisters makalösa genomklappning i Gubbängshallen, ledning 6-1 till 6-7 (slutresultat 7-8), har Sandviken dessutom en andraplats att spela för. Gnaget är en poäng före SAIK i tabellen men kanske förlorar mot Vänersborg på tisdag, vid Sandviken-vinst och andraplatsen är SAIK:s.

Om vi koncentrerar oss på åttondelsfinal-platserna så är Vetlanda klara. Sirius känns också klara då deras målskillnad är mycket bättre än både Brobergs, Motala och Hammarbys. De två sista platserna står alltså mellan tre lag, Broberg, Motala och Bajen.

Just Broberg/Söderhamn - Motala möts på tisdag. Ett kryss i den matchen, samtidigt som Bajen kryssar eller förlorar, tar båda Broberg och Motala vidare. Om Hammarby vinner, oavsett resultat i Helsingehus Arena, tar oss vidare. Ett kryss mot Sandviken kan räcka om Motala bortaslår Broberg då vi har bättre målskillnad är "Gurt". 

Helt klart måste siktet vara inställt på två poäng - det är det enda som säkrar avancemang. Förlust och säsongen är över, ett kryss räcker endast om Motala vinner.

Slutspelsstriden (åttondel)
7. Vetlanda, 24 poäng (-14 mål) (VSK hemma)
8. Sirius, 22 poäng (+9 mål) (Edsbyn borta)
9. Broberg, 22 poäng (-29 mål) (Motala hemma)
10. Motala, 21 poäng (-9 mål) (Broberg borta)
------------------------------------------------
11. Hammarby, 21 poäng (-18 mål) (Sandviken borta)

Sista omgången av Elitserien 2020/21

Tisdag 23:e februari (alla matcher börjar 19.00)

Broberg - Motala
Edsbyn - Sirius
Vänersborg - AIK
Tellus - Bollnäs
Sandviken - Hammarby
Vetlanda - Västerås
Villa Lidköping - Frillesås

*** *** ***

Fredrik Wiberg2021-02-20 12:07:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy