-

Äntligen seriepremiär

Äntligen seriepremiär

Efter sju sorger och 15 plusgrader så kan Frillesås Bandy äntligen skrinna ut på Sjöaremossen för seriepremiär mot Tranås BOIS.

Säkerligen kommer isen att vara mjuk och kanske inte av bästa kvalitet men ändå så pass bra att det inte ska vara något att skylla på för det lag som förlorar. Lördagens motståndare Tranås har kanske inte övertygat lika mycket hittills under försäsongen som många räknat med. Man har hunnit med att spela 14 träningsmatcher varav sex var i Leksands Sparbank Cup i Rättvik i mitten av oktober, som man för övrigt vann efter segrar mot Jyväskylä 3-2, Solberg 6-3, Mjöndalen 5-1, Falu BS 4-3, Härnösand 2-2 och Borlänge 5-4. I de andra åtta matcherna har man vunnit mot Åtvidaberg två gånger, 2-1 och 9-3, oavgjort mot Motala 3-3 och förluster mot Surte 2-3, Nässjö 2-4 och 1-11, Skirö/Nävelsjö 6-7 och Katrineholm 3-4.

Som ersättare för flyktade Ivan Lebedev har laget hämtat in ryske offensive mittfältaren Vitaliy Klyushanov , som har spelat i Vodnik, Uralsk Trubnik och Dynamo Moskva. Som de flesta spelare från öster har han en bra skridskoåkning men också ett bra skott vilket Frillesås får se upp med på hörnor och frislag. Ett sent nyförvärv är också Simon Hagström som bröt sitt kontrakt med Vetlanda på grund av tidsbrist. Man har också flyttat upp några juniorer som säkerligen kommer att få en hel del med speltid under säsongen.

Resultaten på försäsongen kanske inte ser så bra ut på pappret men med tanke på att man råkat ut för en hel del skador på nyckelspelare så kanske de är relativt väntade. Peder Mannerberg är borta minst en månad till på grund av meniskskada i knät, desamma med Christoffer Åkerstedt, Klas Hellin har problem med benhinnorna, Sigge Polin har fått tillbaka de rygg och höftproblem han hade förra säsongen och Erik Andersson är på väg tillbaka efter att ha råkat ut för en bentackling i träningsmatchen mot Motala i slutet av oktober.  

Men man har flera andra spelare att se upp med som Konstantin Akhlestin, Robin Östh, rutinerade Lars Lindh och ”våran” Marcus Tamminen som har serverat många bollar framåt under försäsongen. I mål har man Linus Johansson som verkligen kan spika igen målet om han är på det humöret. Vem minns inte matchen mot IF Stjärnan för några säsonger sedan då han var rena väggen och man bara förundrades över alla räddningar.

Hos Frillesås har man tyvärr inte varit på stor is sedan den 3 november då man besegrade Kareby i en träningsmatch. Träningarna har bedrivits i Veddige och Fotskäl där man verkligen fått uppleva hur bandyförsäsongen såg ut för tio år sedan. Men alla i truppen är tillgängliga för spel vilket gör att några ställs utanför laget denna gång, vilket inte är kul för de drabbade men bra för laget med konkurrensen.

Som vanligt rapporteras matchen via Elitrapport frö er som inte har möjlighet att ta er till Sjöaremossen.

Truppen mot Tranås: Christian Axelsson, Anton Bohlin, Tommy Jönsson, Niklas Wiklander, Anders Ahlstrand, Joakim Strömbäck, Simon Stenvall, Mattias Olausson, Johan Jenefeldt, Daniel Gratjov, David Emretsson, Timmy Wiklander, Daniel Gunnarsson, Marcus Blickander, Björn Zetterlind.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-11-15 18:37:55
Author

Fler artiklar om Frillesås