Bajen nollades i första träningsmatchen: ”Starten är så dålig som den kan bli”

Hammarby åkte på ett rejält magplask i ABB Arena borta mot Västerås SK.

Så var den första träningsmatchen över och det blev förlust med stora siffror, alldeles för stora siffror. Hammarby var utan chans mot VSK som gick ifrån till en 7-0-ledning redan efter 15 minuter av matchen. Slutresultatet skrevs till klara 14-0 för "de mesta mästarna" under söndagens träningsmatch i ABB Arena.

Hammarby, med en ny tränare och en hel del nya spelare på isen, får nu utvärdera denna förlust och ta nya tag mot Tellus. Så här kommenterar Bajens nya tränare, Jonas "Linkan" Lindqvist, gårdagens förlust till hemsidan:

- Det var första matchen tillsammans, många nya spelare i laget och väldigt många som spelar på nya positioner. Det kommer ta lite tid att spela in och lära känna varandra. Det är många spelare som inte ens spelat bredvid varandra tidigare, så det får man inse även om starten är så dålig som den kan bli.

"Linkan" fortsätter:

-  Vi kommer såklart sätta fingret på vad som gick fel, komma överens om vad vi ska förändra och sen naturligtvis träna på det, med förhoppningen om stora framsteg till nästa träningsmatch.

VSK ställde upp med en stark elva på hemmaplan och förstärkningarna inför säsongen, Viktor Spångberg, Martin Landström och Pontus Vilén, skrev alla in sig i målprotokollet. Den tidigare Bajen-spelaren, Jesper Jonsson, svarade för två mål och en assist.

Bajen valde att ge "back-up-målvakterna" Simon Westin och Matteo Tuveson varsin halvlek i målet. Bajen träningsspelar härnäst mot "Linkans" tidigare arbetsgivare, Tellus, lördagen den fjärde september. Då får vi hoppas på mål framåt och färre insläppta mål bakåt...

VSK - Hammarby 14-0 (8-0)
Målskyttar: Martin Landström 4, Daniel Johansson 3, Jesper Jonsson 2, Viktor Spångberg 1, Max Mårtensson 1, Pontus Vilén 1, Joel Engström 1, Robin Andersson 1