Zinkensdamms IP, 2018-02-20 19:00

Hammarby Bandy - Vetlanda
11 - 2

Bandypropaganda på Zinken

Bandypropaganda på Zinken

Hammarby körde över Vetlanda i rond tre och närmar sig semifinal.

Ord och inga visor. Så kan man sammanfatta tisdagskvällens tredje batalj mellan Hammarby - Vetlanda på Zinkensdamms IP som hemmalaget vann med hela 11-2.

Det var upplagt för krig. Åtminstone var det hett mellan lagen efter alla turer fram och tillbaka med avstängda spelare. Men något krig syntes inte på isen. Var det ett krig så vann Hammarby slaget relativt fort.

Ett av kvällens många fina mål stod Jesper Jonsson för. Han visade var skåpet ska stå med sin praktträff fram till 2-0, dessförinnan hade han rullat in 1-0 och när Adam Gilljam gjorde 3-0 stod matchuret bara på 19 minuter. 

Vetlanda hade faktiskt inget att hämta i Stockholm. Det verkar som alla åtgärder vid sidan om isen sugit musten ur smålänningarna. Ingen var skärpt, ingen åkte den extra metern och David Borvall hade ingen bra dag mellan stolparna.

Bajen klarade sig rätt bra utan både Kalle Spjuth och Christoffer Fagerström. Jesper Jonsson var het på topp och var inblandad i sju av Hammarbys mål. Vår nummer sju visade att släkten är värst och noterades för sammanlagt fyra mål och tre assists denna afton. Vilken gigant han är, jag hoppas att förbundskapten Svenne Olsson tittade på vår smålännings magi denna kväll.

Hammarby vann första halvlek med 5-1 och målen skulle rassla in även efter paus. 

Ett av dessa skulle David Pizzoni Elfving stå för (välkommen tillbaka!) på hörna. Han behöver inte många chanser innan han sätter bollen i nät när han står uppställd för att skjuta. Det är något magiskt över hans hörnskott. Få andra spelare är lika pricksäker och koncentrerad som vår Pizzoni vid dessa tillfällen. Stor eloge till nummer elva!

Kul att spelet var i fokus och att elitidrottsmännen betedde sig väl. Fokus var på rätt saker denna kväll och tacklingarna stal inte uppmärksamheten. Det passade oss väldigt bra. Det var laddat och revanschsuget där ute, det märktes klart och tydligt. Alla slöt upp och det kändes som vi spelade för Fagerström. Denna propagandaseger innebär nu att vi har 2-1 i matcher och är bara en seger från att gå vidare. 

Hammarby var ett mycket bättre bandylag än Vetlanda denna kväll, det fanns knappt något motstånd, VBK-spelarna verkade ha tankarna på annat håll. Självklart ska Bajen gå vinnande ur den här serien. Jag hoppas vi skickar ut VBK redan på torsdag kväll i deras arena. Det vore ganska härligt. Om så blir fallet väntar Sandviken i en tuff semifinalserie då de slog ut Vänersborg i tre raka matcher.

Mot semifinal!

Hammarby - Vetlanda 11-2 (5-1)
Mål Bajen: Jonsson (4), Gilljam (2), Brodén (2), Sundin (1), Lebedev (1), Pizzoni Elfving (1)
Kvartsfinal 3 (2-1 i matcher till Hammarby)
Zinkensdamms IP
Publik: 1955

*** *** ***

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2018-02-21 08:00:00
Author

Fler artiklar om Hammarby Bandy