Bandytips ES med kommentarer tisdag 31 januari & onsdag 1 februari
6 rätt senast... nya matcher i ny het vecka!

Bandytips ES med kommentarer tisdag 31 januari & onsdag 1 februari

God tisdagsförmiddag!

Det blev 6 rätt i helgen på mitt 16 raders tips, började med miss i fredags då Broberg var starkast i derbyt mot Bollnäs… rätt antal mål åtta men åt fel håll då tipsmässigt. Lördagen där gick det bättre med endast miss på Edsbyn som sent kryssade borta mot Frillesås, Oscar Wikblad… hade 1-2 och sen avrundade jag snyggt med rätt resultat på söndag 6-3 för VSK mot Sirius… är ju tre poäng för rätt antal mål och tecken. Nära på Motala mot Villa med lördag där jag hade 7-4 i bortaseger för Villa (4-8)

Detta om detta… nu kör vi på, är matcher denna vecka tisdag fem stycken, onsdag en sen fredag 6 matcher… nästa vecka avrundar vi grundserien med 6 matcher tisdag o fredag med! Dramatiken tätnar dessutom… Det är hårt vid strecken om topp 6 samt även i botten där det nu endast skiljer två poäng för Frillesås upp till Vänersborg och Gripen på 12 pinnar.  Villa är klara seriesegrare… stort GRATTIS säger vi, sen ser det mycket bra ut för VSK om andraplatsen… ska mycket till nu för att missa den. I övrigt då alltså mycket att spela om för alla lag i slutspurten… VSK, Broberg, Sirius och Vänersborg står på 21 matcher, medans övriga då har spelat 20.

Här är mina tips till kvällen och morgondagens match. (16 rader)

Alla matcher spelas 19.00

Västerås SK – Bollnäs GIF
VSK avgjorde sent senast hemma mot Sirius och skaffade sig ett mycket bra läge för att ta andraplatsen… det sista hindret dyker upp ikväll då man tar emot trean Bollnäs hemma 6 poäng efter i tabellen. Seger och det är klart… och visst talar mycket för VSK som även vann stort borta mot Bollnäs tidigt på säsongen… nu möter man ett litet stukat Giffarlag dessutom som åkte på en tung förlust hemma mot Broberg senast, skall skrivas att de orangeblå inte alls kom upp i den nivå man visat tidigare då heller. Såg ringrostigt ut efter landslagsuppehållet. Det mesta talar för en stark etta här… sen har Bollnäs allt att vinna så jag tror ändå man kan bjuda upp på ett helt okej sätt. Mesta Mästarna är nog Villas huvudmotsåndare denna säsong... och nåt säger mig att laget ändå har bra mycket kvar till sin fulla kapacitet. Bollnäs har i sin tur stått för en makalös uppryckning från att ha varit nästintill helt utdömda som lag innan serien! 
Tips: 6-4  (1)


Villa Lidköping – Edsbyns IF
Villa krossar allt som det verkar… ja man har två kryss från tidigare på säsongen, men förutom det så har laget pulvriserat allt och nu efter att ha säkrat seriesegern säger man att man ska spela för att toppa formen inför slutspelet! Låter väl inte allt för kul för ett stukat Edsbyn ikväll som senast fick kriga till sig ett kryss på svårspelade Sjöaremossen. Nu var plan i dåligt skick där och med lite gamla bilder i huvudet så brukar byn skrälla borta mot Villa… kan man göra det igen? Alla matcher ska såklart spelas… men det känns ändå som att Villa ska vara minst snäppet vassare här… man har formen på topp medan byn dras med småskador samt svagt självförtroende efter en del klena insatser den senaste tiden… ja tror ändå på relativt jämnt där Villa avgör den sista tredjedelen av matchen med nåt mål. Edsbyn kommer få kriga om topp 6 de sista tre omgångarna sen… vem hade trott det innan serien?
Tips: 7-4  (1)


IFK Vänersborg – IFK Motala
Kamratderby med så mycket på spel… Vänersborg har haft en jobbig säsong och nu måste laget upp i nivå om man ska slippa kvalspel? Laget har bara 12 poäng och senast så krigade man starkt borta mot Vetlanda… ledning i paus blev ändå torsk 5-6 till sist och nu måste segrarna komma. För Motala har det sett bättre ut… skrällseger mot byn och en stark andra runda mot Villa senast som man vann … visserligen hade säkert Villa kontroll o slog av på takten, men för Motala så är det ändå viktigt att se att man kan utmana de bättre lagen. Mycket svårtippat här… krysset ska med alla dar i veckan men jag har ändå feeling för att Vänersborg höjer sig och har störst chans på segern i en mycket jämn match… helgarderat hade såklart varit på sin plats här. Tror inte vi får se nåt målkalas nu då bägge lagen vet hur viktiga poäng som står på spel.
Tips: 4-3 / 3-3  (1-X)


Hammarby Bandy – Sandvikens AIK
Seger för Bajen på ”Zinken”  ikväll och man är en poäng efter Sandviken … SAIK just nu på 20 inspelade och en knapp femteplats på målskillnad jagas av ett koppel med lag som alla vill upp på slutspel och en kvartsfinalplats. Hammarby är ett av dom och har en bättre form nu med  två raka segrar och sen även en bra match innan borta mot Villa samt seger hemma mot VSK… det verkar vara ”bättre tider” hos söderlaget där man nu först och främst jagar en plats i åttondel… kvarten är ej borta men en svag målskillnad kan ställa till det? Sandviken i sin tur har också spelat upp sig och man har bara en förlust på sina 4 senaste matcher… borta är statistiken 3-2-5 och där har det varit lite jobbigare… trots det 4 i bortatabellen så detta kan bli en mycket jämn drabbning.  Gardering såklart med ett utgångskryss… sen tar jag ställning och plitar ner en knapp etta för hemmaplansfördel.
Tips:  4-4 / 5-4  (1-X)


IK Sirius – Vetlanda BK
Jag skulle vilja utse Vetlanda BK för årets positiva överraskning tillsammans med Bollnäs. Båda lagen har överträffat sig själva och VBK har verkligen stått för flera skrällar av bästa märke! Nu ska man på sina 23 poäng jobba för att fixa topp 4 eller åtminstone topp 6 och en direktplats i kvartsfinalerna!  Fixar man att fortsätta sin trend även på Studenternas borta mot Sirius? Ja chansen finns såklart för ett skridskostarkt VBK… men jag känner ändå att Sirius som gjorde en bra match mot VSK i söndags och även är mycket bättre hemma får bli lite favoriter här… man har på sina 15 poäng tre upp till negativt kval och behöver vinna till varje pris nu. Känslan är att Sirius tar chansen… eller så spelar VBK smart och kontrar sig till en ny halvskräll ikväll. Utgång etta men en tvåa ska med som gardering för de svårspelade smålänningarna.
Tips:  5-3 / 3-5 (1-2)

Onsdag 19.30

Gripen Trollhättan – Frillesås BK
Vilken match vi kan få se i Slättbergshallen på onsdag! Två lag i akut poängbehov som slåss om att slippa kvalspel i första hand… ja  Gripen har 3-1-6 hemma och kommer med åtta raka matcher utan seger (två kryss), senaste vinsten kom hemma mot Broberg 5-4 den 17 december. För Frillesås så är kryss ett tecken som präglar många kamper nu… borta har man kryssat 4 gånger och hemma lika många, man har också tappat flera segrar i slutdelen av matcherna, så laget borde faktiskt ha fixat ett bättre läge än man har nu så här i slutet av serien. Svårtippat alltså… jag borde med Gripens 4 kryss hemma och Frillesås alla oavgjorda då ha det som utgång… men nej jag chansar här och tror något av lagen vinner… Gripen kanske avgör på hörna där man är starka eller så får vi se ”Frille” till sist ha marginalerna med sig i slutet? Blir nog hur som helst en rysare detta!
Tips: 5-4 /4-5 (1-2)

-----


Ja det var mina tips inför tisdag och onsdag det… vi får se om jag får tid att tippa fredagens omgång med… mycket jobb denna vecka.
Februari nu i morgon och det ljusnar allt mer utomhus… man känner verkligen att årets höjdpunkt bandyslutspelet närmar sig… så häng på här på SvenskaFans.com så får ni de senast tipsen och senare allt om slutspelet i bandy!





 
 

Torleif Wikströmtorleif.wikstrom@telia.com2023-01-31 08:53:00
Author

Fler artiklar om Sverige