Beviljad elitlicens, skuldfri och utökad organisation

Ljusdal har under många år kämpat för att betala av sina skulder och efter årets säsong räknar man med att klubben är helt skuldfri.

Likt många andra bandyklubbar så har även Ljusdal de senaste åren kämpat med en ryggsäck i form av skulder från tidigare år när man levt över sina tillgångar. Som mest var man skyldig leverantörer drygt 1,5 miljoner kronor och klubben har gjort ett enormt arbete när det nu kan konstateras att man efter årets säsong räknar med att samtliga gamla skulder skall vara betalda! 

Inför årets säsong hade klubben 660.000kr i negativt eget kapital och för att städa undan detta så har klubben arbetat stenhårt med löpande uppföljningar varje månad och med att maximera intäkterna. Trots att publiksnittet minskade till 849 (från 1062 året innan) åskådare per match så  ökade matchintäkterna. Efter årets säsong kommer det till och med att finnas lite pengar över och det har inte hört till vanligheten de senaste åren.

Eftersom klubben dragits med ett stort negativt egetkapital så granskades klubben extra av bandyförbundet men efter man fått förklara sig så beviljades elitlicensen och man fick även beröm för att man hade så bra ordning och reda på grejerna.

Organisationen skall denna vecka utökas med en sportchef som skall leda den sportsliga utvecklingen vilket innebär att nuvarande sportchefen/marknadschefen Micke Vallin kommer att ägna sig helt åt marknadsföring.

Källa: helahalsingland.se

Tony Andersson2013-04-04 12:01:41
Author

Fler artiklar om Ljusdal