Boltic föll hemma mot Kungälv

Om matchen borta mot Haparanda var ett steg framåt. Då var hemmamatchen mot IFK Kungälv igår ett steg tillbaka till ruta ett. Gästerna tog kampen och vann den med 8-4 (5-2). - Det gäller att spela bra i defensiven också och inte bara att tuta och köra framåt. Defensiven är väldig viktigt, säger anfallaren Henrik Jönsson efter matchen.

Det går att säga och återberätta det på många olika vis och sätt. Oftast är de enklaste sättet det bästa och efter gårdagens match hemma mot IFK Kungälv kan man för att tala klarspråk skriva upp det på ett papper med stora tydliga bokstäver - Ta skitjobbet det lönar sig nämligen.

Boltic kom till spel hemma mot gästande Kungälv med 6-5 victorian i ryggen borta emot Haparanda för en vecka sedan och mötte ett Kungälv som hemma hade kört över Tillberga med 7-0. Det var upplagt för kamp på Tingvalla Isstadion och under matchens första 17-18 minuter tog också båda lagen den kampen. Men sen är den stora frågan vad som hände under 12 minuter från matchminut 18 till 30.

Visserligen såg de första 17 minuterna bra ut och Jacob Bucht åkte upp på högerkanten, drog iväg en boll mot vänsterflanken där Ted Wiklund kom åkande och hittade till Henrik Jönsson som med en fösare ordnade 1-0 till Boltic. Men sedan replikerade Kungälv omgående på ett kanonskott, pang, 1-1, Fredrik Johansson. Fyra minuter senare 1-2 Mikael Vaihela (22:a matchminuten), 1-3 Ted Skoglund  25:e matchminuten, minuten senare 1-4 samma spelare igen och slutligen 1-5 Daniel Gratjov i den 30:e minuten.

IF Boltic var ett slaget lag. Redan efter 1-2 tog Ola Fredricson time out men det hjälpte föga under de här minuterna. Det blev ett handikapp som man inte kom att komma tillbaka ifrån. För visserligen reducerade Boltic till 2-5 genom Konstantin Akhlestin i den 32:a minuten och 3-5 i den 61:a matchminuten Henrik Jönsson igen. Närmare kom man inte utan gästerna Kungälv var kylvassa framåt och kunde defenitivt skjuta Boltic i sanken den här aftonen då Daniel Gratjov (71:a och 78:e) samt Jakob Jenefeldt fixade 3-6, 3-7 och 3-8. Joakim Jansson tröstnätade framåt med 4-8 med tolv minuter kvar. Men som sagt var Kungälv det laget som tog kampen och vann den.

Förstås var tränaren i Kungälv Tommy Österberg nöjd efter matchen med kampen.

- Ändå hade vi inte farten i benen idag (läs igår) men vi gör mål på våran lägen som vi skapar. Jag tycker ändå att vi får vara nöjda med de första 45:e minuterna av matchen där jag tycker att vi var det bättre laget. I paus kände vi att vi kunde komma upp några snäpp och öka tempot i skridskoåkningen inför den andra, säger Tommy Österberg och fortsätter:

- Vi kände att vi kunde ha lite längre anfall i den andra halvleken när vi hade ledningen. Boltic backade hem och vi höll i bollen lite mer och gick inte till anfall hela tiden. Men när tryckte på igen framåt efter 15 minuter in i den andra kom vi nästan runt på dem hela tiden och det gjorde att de fick ta till utvisningar.
- En hyfsad match där vi tar med oss två viktiga poäng, det var ingen topp-prestation av oss.

# Vad finns det att säga om motståndet Boltic?

- Vad ska man säga?! Jag tycker att de såg lite blekare ut än vad jag hade förväntat mig. Jag vet vad vi presterade i dag (läs igår) och vi vinner ändå så lätt. Det farligaste lägena som de kunde åstakomma var deras hörnvarianter. Att de fick så många hörnor berodde på att vi flyttade över laget dåligt i matchen.
- Men som jag sa tidigare var vi inte på hugget i dag (läs igår) men ändå vassa framåt, säger Tommy Österberg som hade mer att säga om matchen.

- Vi var var vassa och sätter de första passningarna på bladet, vi har många spelare som är bra och det går undan när de sätter fart och som sagt var vi effektiva på lägena. Självklart betyder poängen oerhört mycket, men vi kollar inte längre bort än till nästa match och nu har vi Sandviken hemma på fredag,
- Det var många spelare som såg rappa ut idag och de får ta med sig det till nästa match, vi kommer utvärdera den här matchen mer imorgon (läs idag).

# Är det någon spelare du vill plocka fram?

- Brukar inte plocka fram någon enskild men Daniel Gratjov gjorde tre mål och målvakten Pertti Virtanen tar princip allt som går och ta. Annars om vi fortsätter på linjen jobbar alla spelarna som ett lag och jag väljer att berömma hela laget

Vi snackade även med Bolticspelaren Henrik Jönsson efter matchen, Jönsson som kom att göra två av de fyra målen framåt i matchen.

- Jag tycker att vi startar matchen väldigt bra, spelar bra och för den. Vi spelar bra och disiplinerat, men efter målet blir det en kollaps och man kan kalla det en för en väldigt dipp när de får göra fem mål på 12 minuter innan vi kommer in i matchen igen, säger Henrik Jönsson om matchens första 45 minuter.

# Det känns som man inte har råd med sådan här dippar i elitserien?

- Absolut inte, det går snabbt och det är något vi egentligen vet om men när vi väl kommer ut och är på isen blir det svårt att bryta tillbaka.

# Hur gick snacket i halvtid då?

- Vi kände då att vi var med i matchen och hade skapat bra chanser i den första halvleken som vi egentligen borde ha satt (hörnor och annat). Vi kände också att om vi bara skulle göra mål i den andra skulle vi kunna vända matchen.

# Nu gick det inte vägen, men vad finns det att ta med sig till Bollnäs på söndag?

- Svårt att säga, men att vi lyckas göra mål på hörna och att vi skapar hörnor. Sedan får vi fortsätta att spela i 90 minuter.  Men Det gäller att spela bra i defensiven också och inte bara att tuta och köra framåt. Defensiven är väldig viktigt.

På söndag väntar Bollnäs borta. Då är det ny match och allt kan bara gå bättre.

Anders Andersson2010-11-18 03:20:00
Author

Fler artiklar om Boltic

Boltic är redo för Ljusdal på bortais
Mikael Bood snart tillbaka - längtar efter att få spela match