-
-

Bragdmatch när Ljusdal säkrade elitserieplatsen

Historien upprepade sig på fler än ett sätt när LBK ikväll säkrade fortsatt elitseriespel genom att likt fjolåret vinna mot Örebro i säsongens sista match.

Förutsättningarna inför ödesmatchen mot Örebro var klara. Eftersom gästerna hade en klart bättre målskillnad krävdes vinst med minst fem mål, annars skulle Örebro sno elitserieplatsen framför näsan på Ljusdal. I strålande sol och perfekta förhållanden utvecklades matchen till ett drama av sällan skådat slag.

Örebro tog, genom Tomas Knutson, ledningen två gånger om i inledningen av matchen och i det läget kändes uppförsbacken monumental. Ljusdal hade dock inga tankar på att ge upp lättvindligt utan reducerade några minuter senare och efter det tog man över initiativet i matchen mer och mer. Jonas Engström, som för kvällen var stekhet, kvitterade innan en märklig situation utspelade sig. Mathias Stavis avlossade ett skott från ca 35 meter och Jacob Claesson i Örebromålet hade tankarna på annat håll när bollen seglade in och Ljusdal tog ledningen för första gången i matchen. Innan pausvilan gjorde Jonas Engström sitt tredje mål för kvällen och ett litet hopp tändes om att det här kanske skulle gå vägen. Ljusdal hade under de första förtiofem minuterna varit det bättre laget men Örebro, främst genom Tomas Knutson, var inte alls ofarliga och hade några fina chanser att kunna utöka målproduktionen. 

Vad som sades i Ljusdals omklädningsrum under pausvilan har jag ingen aning om men Ljusdal kom ut och gjorde en av sina bästa insatser för säsongen. Det dröjde dock till den  81:a minuten innan man fick utdelning och det var Filip Skoglund som gjorde 5-2 till hemmalaget. Örebro spelade med en man mindre från den 70:e minuten då Erik Wallman drog på sig sin tredje utvisning för matchen och åkte på lindrigt matchstraff och det var kanske en av anledningarna till att man var väldigt tillbakapressade av ett furiöst kämpande LBK. I den 86:e minuten får Ljusdal straff och Tobbe Björklund visar att han nerverna under kontroll när han gör 6-2 och det som kändes i det närmaste omöjligt innan matchen på nu väg att hända! Jonas Engström får hela Idrottsparken att explodera i ett glädjevrål som måste ha hörts halvvägs till Jarse när han i den 88:e minuten gör sitt fjärde mål för kvällen! Det är dock fortfarande mycket tid kvar att spela på, bl a sex tilläggsminuter och ÖSK tar en time out för att samla ihop sig, Gästerna lyfter upp i princip hela laget men istället kontrar Ljusdal genom Björklund som skjuter ett skott som tar på en ÖSK spelare ut till hörna, på den gör Kalle Mårtensson 8-2 och matchen är avgjord!

En helt makalös upplösning på säsongen som har varit en värdefull erfarenhet för Ljusdals unga lag. Klubben har de senaste åren jobbat långsiktigt och hela tiden trott på sina spelare och ledare. Med facit i hand har dom gjort rätt och målsättningen kan konstateras vara uppfylld nu när vi summerar säsongen 2012/2013. Jag är oerhört imponerad av det arbete klubben lagt ner och den insats spelarna har gjort, ni gör att vi pratar med stolthet om LBK och det ska bli väldigt spännande att följa er nästa säsong......i ELITSERIEN!!!!!
 

Tony Andersson2013-03-11 00:11:59
Author

Fler artiklar om Ljusdal