Bryt ihop och kom igen!

Ljusdal åkte på sin tredje raka förlust i hälsingederbyt.

Man hade 1-1, och det fanns en liten känsla om att kunna koppla greppet om matchen. Tyvärr lyckades man inte med det den här gången och Bollnäs kunde istället vinna ganska säkert med 5-1.
Det finns väl i sig inte så mycket att säga om matchen, en avslagen tillställning från båda sidor där Bollnäs tog vara på sina chanser. Vill man läsa mer om matchen så finns redan ett bra referat här på Svenska fans från Bollnäs skribent Torleif Wikström.

Istället för att gå igenom Bollnäsmatchen nu så vill jag lägga lite tankar på matchen ikväll mot Kungälv, hemma på gamla IP.
En match där jag vill se de gulgröna kriga tillsammans hela laget.
Som det är nu verkar det finnas en hel del misskommunikation mellan lagdelarna, speciellt när det kommer till att passa och släppa i rätt läge. Jag vill att man försöker undvika att sätta varandra i svåra situationer, gör det hela enkelt och tydligt istället. Jag vill tro och hoppas att laget gör sitt yttersta varje match, att man ger varandra 110 % i varje situation och sliter som djur för att ta poäng, men tyvärr har jag en liten känsla av att det inte är så i nuläget.

Jag måste citera Torleif från hans artikel inför matchen i Onsdags. Han skriver att Bollnäs måste ”gå in för varje match som om det vore den sista man spelade för året”. Detta är något jag vill att Ljusdal också börjar göra, för jag tror vi alla känner till hur Ljusdal avslutat sina två senaste säsonger, med kniven mot strupen är Ljusdal ett vinnarlag, det gäller bara att få med den inställningen till varje match.

Och som avslutning vill jag gratulera Lightnings och övriga Ljusdalssupportrar för segern på Sävstaåsläktaren. Trots landskampen ikväll hoppas jag att så många som möjligt tar sig upp på IP för att heja fram vårt lag, det är nu vi supportrar betyder som mest!

Lycka till ikväll, LBK!

Anton Zetterqvist2013-11-15 08:03:00

Fler artiklar om Ljusdal