Scaniarinken, 2019-01-09 19:00

Södertälje - Oskarshamn

Dags att ta chansen

Imorgon onsdag väntar möte med Blåsut i Arena Vänersborg. En viktig match för Frillesås i jakten på fortsatt allsvenskt kontrakt utan att behöva kvala. Matchstart 19.00.

För Blåsut är det redan klart att det blir kval. Man kan varken åka ur direkt eller kravla sig över det åtråvärda strecket då man är fem poäng bakom Åtvidaberg precis ovanför nämnda streck. Man har inte haft marginalerna med sig och bara åkt på en enda två-siffrig förlust, 10-7 mot Boltic för ett par omgångar sedan. Annars har man fått till hyfsat jämna resultat och även luggat bland annat Tranås på poäng hemma i hallen.

En stor del i att man vände den dåliga inledningen av serien, fem raka förluster, var att den förre tränaren Valeri Grachev kom tillbaka från Ryssland och stärkte upp laget i början av december. Han med sin rutin och sina kvaliteter på isen var nog skillnaden att man klarade att hålla Mosserud bakom sig fram till serieavslutet. Nu så åkte han dock på en smäll mot revbenen på deras träning i slutet av förra veckan och var inte med i lördags när man föll borta mot Finspång. Frågan är om han är med mot Frillesås när deras placering redan är klar, troligen sparas han så han helt kurant när kvalmatcherna börjar den 2 mars.

Men man har flera andra spelare som kan oroa, däribland en annan rutinerad lirare, Alexei Kurochkin . Han håller till på mitten och har gjort 22 poäng fördelat på 12 mål och 10 assist. Framåt handlar det också mycket om Robert Mayborn, 15 + 6, och Niklas Andersson, 15 + 2, där Mayborn också är en vass hörnskytt. Bakåt finns duktige målvakten Mattias Andersson som flera matcher sett till att laget kunnat hålla nere sina förlustsiffror. Troligen får man låna in Johan Skatz från IFK Vänersborg som även han är en spelare som höjer lagets kvalitet flera snäpp.

För Frillesås gäller det att knipa halmstrået för att kunna slippa ett kval. Vid seger mot Blåsut så har man i alla fall skapat sig ett hyggligt utgångsläge inför sista omgången på lördag. De båda lagen strax ovanför, Lidköping och Nässjö, möts i denna omgång och vid ett lyckat resultat för Frillesås kan man förhoppningsvis klättra förbi ett av dem.

/Knubbe

Fredrik Brorsson2013-02-19 23:04:29
Author

Fler artiklar om Frillesås