Derbyseger för Villa

Derbyseger för Villa

Villa vann fredagens derbymatch mot Vänersborg med 9-6

Elitserien i bandy lunkar på i relativt trygg och säker takt. Sedan vi hördes vid sist så har Villa besegrat Edsbyn och Frillesås med stora siffror för att i onsdags förlora finalreprisen borta mot Västerås.

Stort intresse har rört sig om knäskadorna som Joel Broberg och Felix Pherson råkade ut för i förra veckan. Efter att ha knaprat i sig långt över lämplig mängd ångestdämpande så fick vi besked i måndags om att båda var lindrigt skadade. Felix var tillbaka redan igår och Joel dyker nog upp på is inom ett par veckor.

Deras frånfälle har inneburit mer speltid och större roller åt diverse ungtuppar och andra spelare som fått kliva fram ur skuggorna från dessa två giganter. Något som kan göra gott för framtiden men ska man slå Västerås på bortaplan så är ju Joel och Felix rätt så tunga schackpjäser att vara utan om man säger så.

Nog tjattrat om detta. I gårdagens derbymatch så hängde Vänersborg med hyfsat inledningsvis och efter en halvtimme var ställningen 2-1. Då stod man för ett par bolltapp och Villa drog omgående ifrån. Att tappa boll på egen planhalva mot Villa borde vara en av de sju dödssynderna eftersom man obönhörligen blir straffad för det. När Villa dessutom fick utdelning på hörnskyttet, två i första halvlek, så kändes hemmasegern spikad, fixad och klar.

6-2 i paus kunde varit ännu större. En bit in i andra var ställningen 8-3 när Villa tyckte man gjort tillräckligt och tog på sig skridskoskydden, åtminstone de imaginära. Sista halvtimmen bjöd på slarvigt och ofokuserat försvarsspel vilket gjorde att slutsiffrorna skrevs till 9-6. Sex insläppta mål mot Vänersborg är lite mycket. Det må vara hänt när matchen redan är avgjord men ska helst inte bli någon vana.

Glädjande var att Tim Perssons nolla flög sin kos. Han kan nu stoltsera med tre sköna kassar på målkontot. Felix nätade direkt i sin comeback efter en kraftfull uppåkning och även Petter Björling satte en pyts. Oftast ser vi bara hans namn i målprotokollet i finaler och slutspelsmatcher men nu står 92:an redan för tre nätkänningar den här säsongen.

I Joels frånvaro så har annars Martin Karlsson tagit ett stort ansvar precis som det anstår en lagkapten. Han går på genombrott, slår avgörande passningar och så har han tydligen börjat skjuta också. Vackraste målet för kvällen var nog Gustav Frimans 8-3 på en grandios genomskärare från nyss nämnda kapten MK6.

Nästa vecka innebär två matcher för Villas del. Hammarby borta på onsdag. Hammarbys två första hemmamatcher har spelats i Gubbängens hall. Onsdagens match planeras däremot att spelas ute på Zinken. Med stor säkerhet står det på deras hemsida så vi får hoppas på det. Att spela bandy på Zinken kan vara vackert som en saga om bara vädergudarna vill oss väl. På fredag står sedan Broberg för motståndet hemma i Arenan.

Ha det gott.

Villalandlisch05102023-11-11 09:46:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping